(Foto) Oameni sechestrați din cauza nămolului, la Cleanov

(Foto) Oameni sechestrați din cauza nămolului, la Cleanov

3.643
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,50)

Sute de persoane din satul Cleanov, comuna Carpen, trăiesc de patru luni un coșmar: lucrările pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare au distrus complet drumurile și ulițele. Operațiunea s-a desfășurat în cea mai proastă perioadă a anului, când ploile și ninsoarea sunt frecvente, astfel încât, în prezent, oamenii sunt aproape sechestrați în propriile gospodării.  namoale carpen-cleanov 4

 

Din noiembrie 2015, de când au început lucrările, viața a peste o mie de oameni din Cleanov s-a schimbat. Șanțurile săpate alandala pentru introducerea conductelor au fost lăsate de izbeliște și, udate bine de ploi și zăpezi, s-au transformat în tranșee de nămol. Părinții s-au văzut obligați peste noapte să-și care zilnic odraslele în brațe până la școală, iar în caz de vreun incendiu sau urgență medicală, Dumnezeu cu mila!

 

Dacă ia ceva foc, dacă ne iau casele foc, noi am arde în casă ca şobolanii, mamă. E vai de noi ce se-ntâmplă, ne-au lăsat ie-te așa, cu gropi adânci d-un metru. E vai și-amar de noi, vai și-amar, așa, la bătrânețe… Dacă mor, un’ mă duce, cum mă duce?!”, s-a confesat o femeie. namoale carpen-cleanov 6

 

Primarul comunei, Ștefan Vasilca, recunoaște că e rău pe ulițe, însă spune că sacrificiile de azi înseamnă confortul de mâine. „Este adevărat că toate uliţele arată rău, dar se fac lucrări pentru montarea reţelelor de apă şi canalizare. Apoi, fiecare străduţă va avea cel puţin 25 de centimetri de balast şi 20 de centimetri de piatră spartă”, explică Ştefan Vasilca.

 

Domnule, eu înțeleg, ne civilizăm, să nu mai avem WC în curte, da’ așa, în halu’ ăsta? Nu, dom’ne, nu! Păi ce, construiesc vreun metro’ și nu știm noi?!”, s-a arătat revoltat un sătean.

 

Lucrările la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare costă 24 de milioane de lei, bani obţinuţi de la Uniunea Europeană.

 



9 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Daca mor un mă duce ? Cum ma duce ?

  3. #3

    Vezi la ce erau buni boii. ..

  4. #4

    Da furati mai putin si faceti ceva cu namolul asta de viata.

  5. #5

    dada va invit sa vedeti drumul de legatura intre podari si satul Jiu…rusine …3 km de chin.

  6. #6

    Lucrarile de alimentare cu apa si canalizare se realizeaza o singura data in acea comuna…..si trebuie vazute BENEFICIILE !!! ,trebuie schimbata mentalitatea oamenilor si WC din fundul curtii….

  7. #7
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    1320

    mai rau ca in 1900

  8. #8
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    967

    o sa le construiasca o catedrala, np

    Lupii sunt mai slabi si mai mici decat elefantii sau leii,insa nu vei vedea niciodata un lup dansand la circ.
  9. #9
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-12-2008
    Mesaje
    39

    Localnicii aia nu vor sa scape de wc din fundul curtii, sunt batuti in cap. Taranii tot tarani, trebuie modernizati cu forta.

    vreau reputatie negativa, simtiti-va bine!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.