Campania ”Aripi Frânte”, lansată la Craiova. Documentar despre victimele violenței domestice (Video)

Campania ”Aripi Frânte”, lansată la Craiova. Documentar despre victimele violenței domestice (Video)

2.693
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Aripi Frânte, o campanie inițiată în parteneriat cu Asociația Necuvinte și Poliția Română, atrage atenția și dorește să prevină violența intrafamilială. Campania Națională a fost lansaată, astăzi, și la Craiova. 
 
La conferința de presă au participat, pe lângă purtătorul de cuvânt al I.P.J. Dolj, Cătălin Dochia, și cms. șef Stoian Mihai, șeful Serviciului de Ordine Publică, cms. șef. Stanca Giucă, Compartimentul Analiză, Cercetare și Prevenirea Criminalității, ag. șef. pr. Gabriel Tănasie, din cadrul Secției 5 Poliție, Irina Gruia, psihoterapeut și Simona Voicescu, director executiv al Asociației Necuvinte.

aripi

Au fost abordate mai multe subiecte privind ordinul de protecție, factorii generatori ai violenței, profilul victimei și faptul că, din păcate, multe dintre victimele acestui tip de infracțiuni sunt reticente la denunțarea agresorilor.
 
Printre factorii generatori ai violenței domestice au fost identificați consumul de băuturi alcoolice, situația financiară precară, nivelul educațional scăzut (comportamente arhaice) și atitudinea duplicitară a persoanelor agresate ( aleg calea împăcării cu agresorul la scurt timp după depunerea plângerii).
 
Persoanele abuzate caută să se împace cu agresorul invocând o serie de argumente de rezonanță intrinsecă sau extrinsecă, cum ar fi: dependența emoțională și materială, conformarea la un model socio – cultural care tolerează/aproba utilizarea violenței în relațiile de cuplu și incriminează divorțul, prezența copiilor în cadrul familiei, necunoașterea legislației actuale și a posibilităților oferite de instituțiile statului împreună cu ONG-urile.
 
Informații de background
 
Asociația Necuvinte a lansat pe data de 1 iulie a.c. în colaborare cu Poliția Română campania Aripi Frânte. Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar “Aripi Frânte”. 
 
Documentarul prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor.  Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze și să devina din victimă agresor, făcându-și singure dreptate.
 
În cadrul acestei campanii, a fost realizat și Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie care până la finalul acestui an vor fi distribuite în toate secțiile de poliție la nivel național.
 
Acest Ghid se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.
 
Ghidul va fi însoțit de afișe care vor fi lipite în scările de bloc, la aviziere și în alte locuri de mare vizibilitate.
 
În cadrul acestei campanii se vor desfășura activități de informare și sensibilizare la nivel național.


2 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2833

    Victimele nu denunță, sunt ”duplicitare”…Adevărul este că instituțiile nu-și fac treaba, iar victimele nu au ce face, de cele mai multe ori. Nu au cum să scape.
    Pliante, ghiduri – vrăjeli și mulți bani păpați degeaba de niște șmecheri. profitori și incompetenți.
    Faptul că victima ”acceptă” abuzul ca pe ceva normal, ”tradițional”, este doar un mecanism de supraviețuire, deoarece, în lipsa unei ieșiri, ar trebui să se sinucidă.
    Poporul român, în foarte mare parte, este un popor abuzat, iar viața se desfășoară după regulile unui joc pervers victimă-agresor. Rolurile se schimbă, se confundă mereu, victima devenind agresor, agresorul victimă, sau ambii jucând ambele roluri.
    Desigur, ”câștigă” cel mai puternic , adică cel mai nebun. Păcat de copii…Cresc bolnavi, strâmb și ajung adulți defecți, incapabili să trăiască o viață normală.
    România e foarte departe de țările mai civilizate. Psihologia, Psihiatria, rolul pe care instituțiile ar trebui să-l joace în societate sunt mai mult de formă.
    O societate modernă are nevoie de Psihologie și Psihiatrie. Fără astea se destramă totul.

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     27-01-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    74

    pana si femeile din penitenciar acuza „toxic masculinity” you can’t make this shit up

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.