Craiova: Referendum împotriva Kozlodui odată cu alegerile locale

Craiova: Referendum împotriva Kozlodui odată cu alegerile locale

1.222
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
Two Bulgarian workers check the radiation level around the first and the oldest reactor in the Nuclear power plant near the northern Bulgarian town of Kozloduy, some 180-km from Sofia on October 18, 2002. Brussels wants Bulgaria to close old reactors at its Soviet-era Kozloduy nuclear power plant, which it considers cannot be made safe at a reasonable price. Bulgaria says it needs the electricity and cannot yet efforts of shutdown costs. REUTERS/Oleg Popov OP/CMC

Referendumul cu privire la realizarea noilor obiective nucleare de la Kozlodui, Bulgaria, ar putea avea loc odată cu alegerile locale, la Craiova. Solicitarea pentru organizarea consultării cetățenești a fost redepusă la sfârșitul anului trecut. Primarul Craiovei a declarat în urmă cu câteva zile că a cerut deja un punct de vedere de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în acest sens și că, personal, își dorește ca referendumul să aibă loc în iunie.

 

kozlodui

Prezentă la Dezbaterea publică privind Bugetul Craiovei pe 2016, organizată pe 29 ianuarie a.c., prof. Luminița Simoiu, coordonatorul Grupului de Inițiativă Locală, grup care a strâns peste 15.000 de semnături pentru organizarea unui referendum în care cetățenii din Craiova să fie consultați cu privire la construirea unor noi obiective nucleare la Kozlodui, a solicitat public ca plebiscitul să fie organizat concomitent cu alegerile locale. Aceasta a afirmat că demersul are susținere națională și internațională de la juriști și profesori universitari și că este o șansă bună pentru că la locale participă o bună parte a populației. ”Am încercat să ne repliem cererilor și observațiilor pe care le-am primit în ședința când a fost respins proiectul nostru pentru organizarea lui (n.r. ședința din 24 septembrie 2015, când aleșii locali au respins proiectul după ce li s-a adus la cunoștință că demersul nu ar avea nici o valoare juridică), a afirmat prof. Luminița Simoiu.

dezbatere 7

 

Primarul Craiovei i-a răspuns acesteia că municipalitatea se interesează deja ca să vadă în ce măsură craiovenii își vor putea exprima sau nu votul concomitent. ”Solicităm AEP un punct de vedere pentru organizarea simultană a Referendumului și alegerilor locale. Eu, sincer, aș vrea să se întâmple acest lucru în același timp cu alegerile locale. Trebuie să vedem, însă, dacă putem să folosim aceleași secții de votare și pentru referendum și pentru alegeri și, imediat ce vom primi punctul de vedere, vă vom informa”, a afirmat Olguța Vasilescu.



4 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     24-11-2009
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    62

    eu as fii de parere ca doamna primar sa faca un referendum sa vedem cati sustin echipa de fotbal CSU CRAIOVA,decat sa faca un referendum care oricare ar fi rezultatul nu ar influenta cu nimik demersurile ulterioare.

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    93

    pai ce ma, Kozloduiu e-n Craiova?

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3654
    Citat Mesaj initiat de nea caisa
    pai ce ma, Kozloduiu e-n Craiova?

    Chiar si asa…

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5132

    Este egal cu 0 referendumul. AM vrut sa spun rezultatele referendumului..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.