Dolj: 13.343 persoane primesc ajutor social, iar 150.959 ajutoare alimentare

Dolj: 13.343 persoane primesc ajutor social, iar 150.959 ajutoare alimentare

8.365
16
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproape 30.000 de persoane din rândul populației județului Dolj – de 660.544 persoane – sunt de etnie romă, aceasta fiind cea mai numeroasă etnie de la noi, conform datelor oficiale înregistrate cu ocazia Recensământului din 2011. Cele mai multe dintre ele sunt asistate social și primesc bani și alimente de la stat. prefectura 1

 

Potrivit datelor Direcției de Statistică Dolj, populaţia de etnie romă este formată din 29.834 persoane, iar pe raza a 22 unități administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Dolj populaţia de etnie romă depăşeşte 10% din totalul populaţiei, printre care şi două oraşe, respectiv Bechet şi Segarcea. De asemenea, în 17 localităţi rurale, cu zone marginalizate, populaţia de etnie romă depăşeşte 20% din totalul populaţiei.

 

”La nivelul judeţului Dolj, 13.343 persoane primesc ajutor social, în baza Legii 416, iar de alocaţia de susţinere a familiei beneficiază 11.858 persoane. Categoriile cele mai defavorizate beneficiază de ajutoare alimentare distribuite în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, care este în desfăşurare în această perioadă. La nivelul judeţului Dolj beneficiază de această formă de sprijin un număr de 150959 persoane”, a declarat, astăzi, Sorin Răducanu, prefectul județului Dolj, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Fondurilor Europene la Craiova. prefectura

 

Ştim cu toţii că Doljul se confruntă în continuare cu probleme diverse şi nu din cele mai simple: lipsa locurilor de muncă, deşertificarea, problema apei potabile, infrastructura şi multe altele. În opinia mea, problemele cu care se confruntă populaţia marginalizată sunt sărăcia şi excluziunea socială, lipsa educaţiei şi sănătatea”, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

 

 

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Ciprian Cătălin Necula, s-a aflat miercuri, 3 august 2016, la Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj cu scopul de a prezenta în rândul reprezentanţilor unităţilor administrativ teritoriale şi ai ONG-urilor caracteristicile şi beneficiile apelurilor 4.1 şi 4.2 lansate în cadrul Programului Operaţional Capital Uman.

Foto principală: arhivă



16 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    daca au distrus economia sa le dea handicapatii sa le dea si dividente tara asta e bogata tine a furat bogogatile ar trebui sa traimca arabii

  3. #3

    PSD
    …asta aduce,asta vrea CIUMA ROȘIE!!! Nu mă înțelegeți greșit…nici ceilalți nu-s diferiți cu mult, însă stăpânirea mizeriei roșii în aceste ținuturi e de-a dreptul înfiorătoare.Totul este blocat, accesibil doar membrilor ori apropiaților continuatorilor comuniști.Poate ne ajută cineva și cu cifrele mult ‘iubitei’ conducătoare așa de „haituită și hărțuită” de DNA, ce vrea să-o trimită la Beciul Domnesc(nr- nu vinul, preferă spirtoasele) la un momentdat a făcut o gafă în încercarea de a le arăta craiovenilor, (70% din cei ce au votat, au reales-o!!!! inadmisibil) făcuse niște panouri stradale cu câtă lume primeste ajutoare sociale în oraș, acelea de la UE…15.000 scria acolo că au ce pune pe masă din cauza „doamnei”(mă scuzați) primar. Niciodată nimeni dragilor nu o să pună afișe sau să vă explice cât v-au îndatorat pe mandatul lor, cum sub pretextul banilor europeni au sifonat bani din bugetul local, pentru cai verzi pe pereți, pentru parcuri care-s cel puțin la fel sau mai rãu, pentru lucrări fară sens sau utilitate, vezi centrul expozitional, unde e doar o televiziune de casă, aqua parc unde nu-s salvamari,da el e gata…da da..să-i o spună lu’ surdu…pentru teatre de vară, deși au trecut nu știu câte veri…pentru parcări subterane ce-s până la nivelul doi sau trei al blocurilor din jur și stau goale, pentru stadioane și complexe sportive prin toate zonle orașului ce-s puse aproape gratis la dispoziție unora iar publocul larg tre să plătescă pe o oră o jumătate de salariu minim.Mai are rost să vă semnalez faptul că mai toate locațile și zonele sunt deținute în oraș de lumea bună roșie…nu direct, că deh..mai au și ei un fiu ceva acolo…tre să facă și el, nu se plictisește. Orașul contrastelor…toți se vaită că n-au, dar cheltuie în prostie. Despre investiții pe termen lung nu uitați că vă scoate ochii cu fabrica turcilor de biscuiți, dar niciunde de falimentul celei de la Pan Grup.Să vă mutați sănătoși în apartamentele chinezilor dragilor, sunt gata.

  4. #4
  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     23-11-2012
    Mesaje
    160

    ?

  6. #6

    Saracii de ei,cum incurajeaza statul putorile

  7. #7

    Dar de munca?!…primaria nu face nimic…!..prefera sa.i tina in saracie..cu mana intinsa..masa de manevra pentru voturi…

  8. #8
  9. #9
    Member
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    140

    Primesc ajutor social dar de fumat vad ca fumeaza..vai vai..F..UI in GAT de ciori..animale imputite!! Vor ajutor social si alimente??.. sa-i duca la un consult..care sunt apti de munca..la munca..la maturat nu la stat!! Nu vor la munca..adio ajutor!!..dar….cine sa faca toate astea?? „domniile” din conducere??

  10. #10

    Încotro românilor?
    Ne am învățat sa stăm sa ne pice din cer
    La tara pământurile stau pirloaga de animale ce sa mai zicem (nu dau randament)
    Gonoaiele (plastice ) sunt peste tot doar așteptăm să ne vina ceva gratis fără munca

  11. #11

    Pentru ca atat ii duce capul pe conducatorii nostri si pe aiuritii de investitori. Vezi ca in Transilvania sunt toti gramada si terenul e scump si nu gasesti forta de munca dar cum sa mergi unde gasesti si teren mai ieftin si forta de munca sa iti alegi, nu poti sa te abati ca investitor strain de la mersul turmei de investitori straini…. merge o oaie beata in frunte iar celelalte o urmeaza. Si cand ridica mandra fabrica se uita in jur sa vada cine dracu o sa lucreze acolo ca forta de munca din Transilvania munceste dinainte de 1989 in strainatate. Abia atunci isi dau seama ca au facut greseala sa se ia dupa turma si se relocheaza in alta parte, de obicei in alta tara, ca aici au terminat perioada de facilitati fiscale negociate la sange inainte de ridicarea fabricutei.

  12. #12
  13. #13
  14. #14
  15. #15

    Ajutor social pentru tigari si cafea

  16. #16
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    334

    Au cate 10 copii facuti pentru alocatie , banii ii beau in carciuma ras de oameni care trebuie castrati sa nu se reproduca la munca sa se duca doamne fereste vreodata .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.