(FOTO) O tânără de 24 de ani, adoptată în Canada, își caută...

(FOTO) O tânără de 24 de ani, adoptată în Canada, își caută părinții din Craiova

3.468
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 5,00)

Ashley M. Mitchell (Jacobs) sau, pe numele înregistrat la naștere, Irina-Maria Moldovan, a venit pe lume pe 19 iunie 1990, la Craiova. Șase luni mai târziu, părinții săi biologigi au dat-o spre adopție unei familii din Toronto, Canada. Tânăra a știut dintotdeauna că a fost înfiată, iar la 12 ani, când a primit primul computer, a început să caute date despre familia ei naturală. Un deceniu mai târziu, când a împlinit 22 de ani, lui Ashley i-a fost înmânată o scrisoare și câteva fotografii de la familia biologică, pe care mama din Canada le-a primit odată cu documentele de adopție pentru a i le da fetei când va crește. De atunci, încearcă cu disperare să-și găsească părinții din România, fiind ajutată de o altă româncă, stabilită în Irlanda, care încearcă să dea o mână de ajutor în mai multe cazuri similare.

 

Irina-Maria

Ashley (Irina-Maria Moldovan) și-a dorit întotdeauna ca într-o zi să-i găsească pe cei care i-au dat viață, pentru a-i cunoaște și pentru a le mulțumi că au adus-o pe lume. A avut și are o viață fericită, însă recunoaște că fericirea ar fi completă dacă ar putea să-și întâlnească părinții naturali. Are de la ei câteva fotografii, printre care și una de la cununia religioasă a părinților, și o scrisoare, datată 26 noiembrie 1990, în care mama și tatăl îi mărturisesc motivele pentru care au ales să o dea spre adopție: o problemă medicală cu care bebelușul s-a născut, pentru care nu aveau bani să o rezolve, dată fiind situația materială precară a familiei. În rândurile scrise, părinții au rugat-o să îi contacteze, dacă va dori, pentru că vor dori s-o cunoască.

 

”Am fost un copil fericit”

 

Ashley povestește că viața ei a fost așa cum și-au dorit-o părinții: extrem de frumoasă și liniștită. Cât despre problemele ei de sănătate, care au ținut-o mai mult în spital imediat după naștere, au fost rezolvate cu tratamentul necesar, în Canada, iar tânăra a avut o viață absolut normală. Pasaport Irina-Maria

Am fost adusă în Canada de mama mea adoptivă, Michelle Mitchell, și mătușa mea, Paddi Riopelle. Am fost un copil fericit, cu doi părinți extraordinari. De când am hotărât că vreau să-mi găsesc familia naturală, m-au susținut. Mama a avut o scrisoare de la familia din România pe care mi-a dat-o când am împlinit 22 de ani, dar și câteva fotografii”, spune Ashley, mândră și de numele ei românesc, Irina-Maria. De altfel, tânăra este proaspăt mămică, iar numele dat fetiței sale este Karina. ”Prenumele ei este o combinație între prenumele meu românesc și cel al surorii mele din Canada: Kara și Irina – Karina. Am vrut să fie și ceva românesc în numele ei”, mărturisește emoționată.

 

Își dorește să fie admisă în Air Force Canada

 

În prezent, Ashley are grijă de fiica sa de 6 luni, însă învață pentru a intra în armata canadiană, divizia ”Air Force”, spunând că serviciul militar este ”o trăsătură de familie”, în condițiile în care ambii părinți adoptivi au lucrat în armatâ: tatăl în Marină, mama în Forțele Aeriene, iar soțul său, de asemenea, este militar la Air Force Canada.

 

În încercarea sa de a a-și găsi părinții, Ashley a fost ajutată de o româncă, Ileana Cunniffe, la rândul ei adoptată de o familie irlandeză, care a creat o pagină de Facebook unde sunt distribuite zeci povești cu și despre copiii înfiați din România, după anii 90, care își doresc să-și găsească familiile în care s-au născut. (The never forgotten Romanian children Community).

 

Mesaj pentru părinți

 

Scrisoare 3

Ashley așteaptă cu nerăbdare să afle vești despre mama – Ilona, tatăl – Ștefan, și cei doi frați – Dragoș și Denisa și speră să-i cunoscă în curând. Pentru ei, tânăra are și un mesaj, pe care ne-a rugat să-l transmitem:

Mamă, tată, draga mea familie, dacă nu puteți să luați legătura cu mine, înțeleg asta. Vreau să știți că vă mulțumesc. Vă mulțumesc că mi-ați oferit viața pe care nu aș fi putut să o am în România, vă mulțumesc că mi-ați permis, astfel, să fiu un copil sănătos și fericit. Vreau să știți că am crescut într-o casă fericită, într-o familie iubitoare și că nu aș fi putut și nu aș fi avut cum să am o viață mai frumoasă de atât. Deci, dorința voastră a devenit realitate. Sper că mă veți putea găsi prin intermediul acestui articol. Dacă sunteți de acord cu asta, abia aștept să vă întâlnesc. Cu dragoste, Irina-Maria Moldovan (Ashley M. (Mitchell) Jacobs)”.

 

Orice informație care ar pute-o ajuta pe Ashley să-și găsească familia este binevenită. Cei care au date despre familia Ilona și Ștefan Moldovan sunt rugați să ne contacteze la adresa ami@craiovaforum.ro sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/craiovaforum.

 

13 COMENTARII

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.