Tânăra din Canada și-a găsit familia. Mulțumim!

Tânăra din Canada și-a găsit familia. Mulțumim!

1,963
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 4.33)

Irina Maria Moldova (foto) – Ashley M. Mitchell (Jacobs), tânăra de 24 de ani, adoptată din Craiova și crescută în Canada, și-a văzut, azi, mama, după 24 de ani de la despărțire. După 12 ani de căutări fără izbândă (Vezi – O tânără de 24 de ani, adoptată în Canada, își caută părinții din Craiova), dar optimistă că își va cunoaște într-o bună zi familia, Ashley și-a împlinit visul. Momentul a fost emoționant, deși revederea a avut loc prin intermediul internetului.

 

Totul a fost posibil cu ajutorul unei alte românce, Ileana Cunniffe, care a creat o pagină de facebook (https://www.facebook.com/theneverforgottonromanianchildren?fref=ts) unde copii înfiați din România își pot spune poveștile de viață în speranța că își vor găsi părinții naturali. Ileana a apelat la ajutorul nostru după ce a identificat numele Craiova Forum și s-a gândit că, fiind o comunitate atât de mare, e posbil ca cineva să aibă informații și să le ofere. Asta se întâmpla pe 24 aprilie a.c. Ashley a fost de acord ca fotografiile și scrisoare de la părinții ei să fie publicate într-un articol și folosite pentru a-și putea găsi rudele. În paralel, au început și căutările propriu-zise ale familiei, care au și dat rezultate.

 

De altfel, la câteva ore de la publicarea articolului, a venit și un mesaj încurajator de la o persoană care a văzut povestea distribuită cu ajutorul cititorilor (vă mulțumim pentru ajutor!), care s-a dovedit a fi chiar o rudă apropiată a mamei tinerei. Aceasta a fost cea care a anunțat-o chiar azi-noapte pe mama fetei. ”Am fost sunată azi-noapte, că mă caută fiica mea, Irina. Nu am crezut, am întrebat-o pe verișoara mea dacă e sigură, dacă coincid numele. Totul se potrivea, dar mi se părea imposibil, pentru că am crezut tot timpul că ea a murit. Asta mi s-a spus când am sunat în Canada, la o lună după adopție, să văd care mai e starea de sănătate a Irinei. Familia se mutase, iar cei care locuiau în locul lor mi-au spus că une dintre cele două fete murise”, ne-a povestit mama, pe care am găsit-o astăzi, cu ajutorul colegilor de la Kanal D.

 

Emoțiile revederii au depășit barierele distanței, iar momentul în care cele două s-au văzut prin intermediul internetului a fost copleșitor. Ashely a intrat în legătură și cu fratele ei și urmează ca întreaga familie să stabilească de comun acord când și unde se vor cunoaște și se vor îmbrățișa… natural.

10 COMENTARII

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.