Adio tarife de roaming în UE!

Adio tarife de roaming în UE!

9.288
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ieri a fost ultima zi în care am plătit tarife suplimentare de roaming pentru a folosi telefonul mobil în alte țări ale Uniunii Europene. De azi, „tarifele de roaming” au fost scoase în toată Uniunea Europeană. Excepție face traficul de date, care este doar înjumătățit față de cel disponibil acasă.

De azi, apelurile telefonice efectuate în roaming și SMS-urile trimise sunt scăzute din abonamentul național existent, fără niciun cost suplimentar. O veste excelentă pentru cei care obișnuiesc să călatorească în afara granițelor.

La depășirea minutelor și SMS-urilor incluse în abonament, se vor percepe suprataxe de maximum 3,2 eurocenți pe minut. Atenție, însă, Uniunea Europeană a impus o „politică de utilizare rezonabilă în roaming”, care vizează mai ales datele, pentru evitarea abuzurilor celor care stau mai mult în străinătate. Potrivit reprezentanților companiilor de telefonie, valoarea abonamentului lunar este cel care dă volumul de date disponibil în roaming.

Prin aplicarea formulei europene, un abonament de 15 euro cu TVA, cu 5 Giga Byti incluși, va permite utiliarea in roaming a peste 3 GigaByti. La un abonament de 7 euro, care are 3 Giga în țară, în străinătate va avea limita de 1,5 Giga.

Dacă utilizatorii depășesc ”utilizarea rezonabilă” a serviciului de roaming, la apelurile efectuate plătesc 0,032 euro/minut; la apeluri primite: 0,0108 euro/minut; SMS-uri trimise: 0,01 euro/SMS; trafic de date: 7,7 euro/GB.

Foto: Welcomia/Shutterstock.com



4 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2811

    ”Utilizarea rezonabilă” e o șmecherie demnă de cele mai bolnave minți.

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4340

    FOARTE BINE IN SFARSIT O VESTE BUNA

  3. #3
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2811
    Citat Mesaj initiat de alexandra1967
    FOARTE BINE IN SFARSIT O VESTE BUNA

    Ești la mâna companiilor și nu vei ști niciodată cât poți vorbi în baza abonamentului sau cât poți sta pe internet.
    Companiile hotărăsc după cum vor, în limita bunului-simț , adică cum vrea mușchiul lor.
    Dacă stai ”prea mult” în străinătate și/sau vorbești ”prea mult”, deși nu depășești minutele din abonament, și li se pare lor că ești prea ”nsimțit” te bagă la plată.
    ”Utilizarea rezonabilă”…Numai ei știu ce înseamnă.

  4. #4
    OVY
    Senior Member
    Data de inscriere
     04-12-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    905

    Utilizare rezonabila inseamna ca daca esti plecat cu lunile din tara si vorbesti 3 ore pe zi la telefon, este normal sa te taxeze. Roam like at home se adreseaza persoanelor care calatoresc, care sunt in miscare, nu persoanelor care stau sau muncesc in strainatate. Asta este scris si in legislatia europeana, cand a fost intocmita legea. Adica daca te duci in vacanta sa poti sa tii legatura cu familia si prietenii si sa nu apelezi la cartele din tara respectiva pentru doar o saptamana sau doua, cat esti in vacanta. Dar romanii nostri vor minute nelimitate si net nelimitat ca si in tara. Asta e problema, ca e prost inteleasa initiativa, de catre marea majoritate.
    Utilizarea rezonabila inseamna sa folosesti cat iti trebuie, strictul necesar, nu sa faci conferinte de 2-3 ore pe zi, cu cate 2-3-4 numere, cum fac ai nostri…

    Just to inform: http://www.ancom.org.ro/roaming-_3767

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.