Ministrul Economiei: Numai 2% din mașinile produse de Ford Craiova ajung pe...

Ministrul Economiei: Numai 2% din mașinile produse de Ford Craiova ajung pe piața locală

1.832
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat, astăzi, în urma vizitei de lucru la uzina Ford din Craiova, că, deși a produs anul acesta 180.000 de motoare și 70.000 de autoturisme, pe piața românească au ajuns numai 2% din autoturismele produse de companie, întrucât nu există „facilități” sau ”programe”, pentru a convinge românii să cumpere mașini produse în țară.

În cifre, Ford înseamnă, anul acesta, 180.000 de motoare și 70.000 de autoturisme, din care, din păcate, pe piața românească sunt 2% și asta nu este bine”, a afirmat ministrul.

El este de părere căpentru a convinge populația din România să cumpere mașini produse în țară este nevoie de facilități, de proiecte”. ”Cum este programul Rabla, ar trebui un program pentru prima mașină. Dau un exemplu: iată, secretarul de stat pentru politici industriale să găsească o formulă pentru acest program, prin care tinerii de 18-20 de ani să-și poată cumpăra mașină românească în niște condiții. Nu știu, discutăm de finanțare și cu producătorul și așa mai departe; să folosim poate mai mult leasingul, băncile să dea drumul la creditare și să se ocupe mai puțin numai de titlurile de stat. Sunt multe lucruri care trebuie abordate, dar probabil că aceste chestiuni vor fi detaliate, pentru că avem și un comitet interministerial pentru promovarea industriei auto și vom face întâlniri cât mai dese cu cei doi producători de autoturisme din România‘, a declarat Constantin Niță



4 COMENTARII

  1. #1
    Der fliegende Holländer
    Data de inscriere
     17-11-2006
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    1669

    Normal, daca erau BMW-uri altfel statea treaba.

    a€œReligion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.a€ -Seneca
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     City Of Angels & Constant Danger
    Mesaje
    336

    Maşina asta n-a fost gandită din start pentru o piaţa ca Romania, e mult prea scumpă pentru puterea noastră de cumparare dar şi prea scumpă în general.

    La noi un posibil cumpărător căruia bugetul îi permite să-şi cumpere un B-max în general se orientează catre altceva şi nici nu e de mirare cand ne gandim că are un preţ asemănător cu Jetta de exemplu.

    .
  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1497

    ESTE prea scumpa

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  4. #4
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2669

    EU personal nu mi-as lua un Ford produs la Craiova.

    1.Prefer autoturismele vintage (nu chiar foarte vechi). Pacat ca in Romania nu prea poti sa inmatriculezi asa ceva de exemplu un Mustang din 68 sau altele.
    2. NU mi-as lua masina low cost noua. Daca as avea bani mi-as lua o masina mai premium NOUA dar in orice caz nu low cost.. spre exemplu daca as avea. 50.000 de euro mi-as lua audi, bmw, mercedes noua, daca as avea 10.000 de euro in niciun caz nu mi-as lua ford sau dacia autohtona si m-as orienta spre ceva sh.
    3.Nu mi-as lua masina noua. Nu vreau sa platesc statului roman TVA de 24% plus ca peste 1 an sau 2 pretul masinii noi se devalorizeaza grav. Nu ma incalzeste cu nimic sa imi iau masina noua (oricum se distruge pe unde merg) deci prefer mai bine masina SH din Germania care stiu ca a fost intretinuta corect si care evident este mai buna si arata mai bine ca un Ford nou nout sau o dacie nou nouta produsa la MIoveni. (tabla mai calitativa, piesele mai bune, design mai frumos si dotari in cele mai multe cazuri).
    4.Nu-mi place gama ford.. produsa la Craiova. Nu-mi plac masinile gen masini city cars. Era alta discutie daca se facea mondeo ori focus. de la dacia .. dacia duster e ok dar totusi varianta dotata e cam scumpa.. pentru salariile din Romania

    5. Masinile electrice sunt viitorul . fara ulei fara benzina.. fara sa se strice una alta pe la motor, vreun injector, distributie, segmentare.. pff..
    Masinile actuale sunt chiar mai mancatoare de bani fata de masinile mai vechi fiindca milogii astia din industria auto le proiecteaza sa se uzeze moral ca sa isi scoata banii pe piesele auto. Ce s-ar intampla daca s-ar proiecta masini care sa rezista 20 de ani si sa nu se strice. Lucrul asta e posibil 100 dar nu se vrea .

    Uitati-va la tancurile de lupta sau la masinile speciale de razboi sau chiar la avioane.. Rezista chiar si 30 -40 de ani in serviciu .

    Industria auto e o industrie .. perversa..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.