Programul „Prima mașină”, lansat în toamnă. Dacia, Skoda, Ford și Opel au...

Programul „Prima mașină”, lansat în toamnă. Dacia, Skoda, Ford și Opel au oferte

1.788
18
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Guvernul vrea sa lanseze in aceasta toamna programul „Prima masina”. Statul garanteaza creditul pentru un automobil, in conditiile in care cel care-l cumpara are intre 18 si 35 de ani si nu a avut niciodata o alta masina in proprietate. Oficialii lucreaza la textul proiectului de lege, care ar putea fi gata peste doua saptamani si care prevede ca avansul pentru o masina de cel mult 12.000 de euro sa fie de numai 600 de euro.

Printre condițiile stabilite pentru programul „Prima masina” se numără perioada de creditare care va fi de pana la sapte ani, cu doi ani mai mult fata de durata pe care se acorda un credit de nevoie personale in prezent.

Avansul va fi de 5%, adica 600 de euro, calculat pentru un pret maxim de 12.400 de euro cu tot cu TVA. Dobanda va fi si ea una preferentiala, fata de 10-12% cat este in prezent pe piata.

„Avem cel putin trei modele care s-ar incadra in acest program. Spre exemplu, Skoda Rapid, modelul de aici, intr-o echipare mai mult decat decenta, cu aer conditionat, sisteme de siguranta, vine undeva la 11.000 de euro cu tot cu TVA”. Pentru cei de la Opel, modele Astra si Corsa ar putea fi vandute prin programul „prima masina”. Cristian Milea, reprezentantul Opel Romania: „Discutiile incepute cu APIA si cu reprezentantii bancilor vor continua in nota de deschidere, am convingerea ca proiectul va fi unul bun”. Dacia ar putea vinde toate modelele, mai putin Dusterul, prin noul programPentru Ford, modelele Fiesta si B-Max sunt cele care s-ar califica pentru finantare.

Reprezentantii dealerilor auto sustin insa ca programul ar putea avea si mai mare succes, daca romanilor li s-ar permite sa se imprumute mai mult. Asta pentru ca foarte multi tineri care si-au luat „prima casa”, nu s-ar mai incadra si la „prima masina”. In prezent, gradul de indatorare acceptat de banci pentru un credit este de o treime din venituri.

Bancile sustin programul „Prima masina” si asteapta din partea statului propunerile pentru conditiile de creditare. Ridica insa o problema: ce se intampla cu tinerii de 18 ani care nu au venituri si nici experienta in munca? Acestia nu vor putea lua un imprumut nici macar garantat de stat.

Programul ar putea fi lansat la 1 octombrie, cu o luna inainte de startul campaniei electorale. Prin acest sistem se vor putea achizitiona 5.000 de autoturisme noi in acest an si pana la 20.000 anul viitor.

Sursa: InCont.ro



18 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-01-2014
    Mesaje
    20

    mult succes doritorilor si cumparatorilor.
    sugerez: 1- skoda; 2- ford

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     07-12-2007
    Mesaje
    62

    Deci stat mai mafiot ca Romania nu cred ca exista.. Pe plan financiar depasim demult mafia italiana. Statul le da tinerilor acuma imprumut ca taxele sunt cu mult mai mari decat daca ai fi trecut de 40 de ani. Acum toti tineri isi cumpara masina pe numele parintilor din cauza taxelor exagerate. Asa ca statul vine cu momeala asta sa mai incaseze si ei niste bani. Dobanda suventionata de stat 10 12%. Magarie ca daca vroiau sa te ajute faceau ca in germania 5% sau chiar 0 %.
    Succes pentru cei care doresc sa acceseze acest program.

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     17-02-2010
    Mesaje
    207
    Citat Mesaj initiat de Hero4u
    Dobanda suventionata de stat 10 12%. Magarie ca daca vroiau sa te ajute faceau ca in germania 5% sau chiar 0 %.

    fara subventie este 10 12%, urmeaza sa se hotarasca ce procent va subventiona statul (probabil se va ajunge la DAE 5%, asa cum e la prima casa).

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-03-2011
    Mesaje
    35

    o lege buna facuta si de parlamentarii nostri.din punctul meu de vedere toate masinile sunt ok

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    884

    Mor de foame cei care au reprezentante in Romania, adica cei pusi bine.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  6. #6
    Junior
    Data de inscriere
     11-02-2006
    Mesaje
    90

    12.500 + dobinada +asigurare ajungi la 15.000 euro pt o masina , o mare teapa sa te bagi sclav la banca pt o gramada de fier , plus ca rca pt tineri e imens , mai bine iei cu 2.000 una second cu euro 4 si te tine f bine . ps : nu ma ocup de vinzari de masini second , e doar un sfat

  7. #7
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2775

    O prostie ! Mai bine statul s-ar ocupa de investitii si crearea locurilor de munca decat de sclavia populatiei la banci !

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  8. #8
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1372

    bun si ce o sa se intample cu acesti tineri de 18-35 de ani care nu au multa experienta (sau 0) in campul muncii si nici un job stabil daca nu isi permit sa continu cu plata ratei … si la cat costa benzina acum nici nu se merita inregimetarea asta la o taxa pe 7 ani cand o sa ai o masina veche de 7 ani care nu mai valoreaza poate nici jumate din suma pe care ai achitato in 7, ani care oricum e mai mare decat valoarea masini de acum … in loc sa fi pus deoparte 1 an sau 2 si iti ei ceva second de pe la noi sau din afara … sau ce se gandesc ca mai este ca pe timpu lu ceausescu sa te pensionezi cu prima masina achizitionata … nu vedeti ca se ocupa de orice decat de protectia si siguranta sociala a populatiei !?!?!??!

  9. #9
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2980

    e greu de tineri.toti le cer experienta.pai de unde drak daca nimeni nu ii angajeaza?
    si sunt destui care sunt foarte destepti si priceputi.dar au lor de pensionarii care au si cupoanele in buzunar dar mai si presteaza ca nu ajung banii la babe pt croaziere

  10. #10
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-10-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    34

    O ce veste minunaaaaatăăăă

    Chiar vroiam sa ma bag sclav la banci pe 10 ani. Dei mai frumosi ani din viata mea, de la 20 la 35. Sclav pălmaș iobag dator.

    Gata, unde semnez?

  11. #11
    Junior
    Data de inscriere
     18-05-2010
    Mesaje
    84

    Parerea mea e ca in teorie e un proiect bun, nu inteleg de ce sunteti asa carcotasi nu obliga nimeni pe nimeni cu nimic decat se creaza niste avantaje pentru cumpararea de catre tineri a unei masini noi, nu e neaparat achizitionarea unei masini de 12000 de euro, un tanar, parerea mea e, ca poate linistit sa-si cumpere o dacia logan la un pret rezonabil cu o dobanda mica pe care s-o foloseasca lejer 7 ani.
    Deci in concluzie parerea mea este, ca este o treaba buna si parca prea ne-am invatat sa cautam dezavantaje in toate , normal ca nimeni nu vrea sa fie dator la banci dar prieteni asta e capitalismul obisnuitiva cu idee si incercati sa va adaptati, fiecare isi face socotelile lui daca isi permite isi poate lua o masina noua.

  12. #12
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1664

    Da bafta

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  13. #13
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-05-2006
    Mesaje
    8

    alta gaselnita pt VOTURI. dc guvernul vietii vrea sa vanda masini sa creeze locuri de munca, sa nu mai ia atatea spagi ca pleaca investitorii, dc guvernul vietii vrea sa vanda masini , sa mai scada din taxele aberante puse peste tot si atunci isi ia omu masina, nu i tre program special pt asa ceva. si desi in suma respectiva intra si ceva masini bune, tot SH e alegerea. si dc spun ei ca dobanda acolo e 10 12, ghici ce…la banca poti sa dai mult mai mult. eu personal am avut credit cu dobanda 14 % si am dat la banca mai mult cu 32 % din totalul sumei imprumutate. asa ca dc vrei masina…baga te in rahat . multumim guvernului. si uitasem dc ai in jur de 25 de ani fa ti RCA la masina…sa vezi zeci de milioane date pe an. sunt atatea lucruri in neregula cu acest program..ca…nici nu stiu de unde sa incep.

  14. #14
    Junior
    Data de inscriere
     18-05-2010
    Mesaje
    85

    nasol, e greu cu lumba romana chiar ma luat durerea de cap

  15. #15
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2780

    In plus trebuie sa fi prost sa dai 12.000 de euro pe o masina low cost.. cu 12.000 de euro iti iei limuzina din germania veche de 3, 4 ani.. iesi mai castigat..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  16. #16
    Junior
    Data de inscriere
     04-02-2014
    Mesaje
    58

    Pai si eu daca am avut alte masini pana acum pot beneficia de program? Pardon, de „oferta”! Sau nu sunt suficient de fraier? Hai ca vreau si eu sa fiu fraierit, please!

    pentru cAƒ pescuit si pentru cAƒ inteet
  17. #17
    0-day Member
    Data de inscriere
     06-09-2013
    Mesaje
    3

    adevarat,dar de unde locuri de munca ,si cum nu ai servici ciuciu masina!

  18. #18
    Member
    Data de inscriere
     02-06-2014
    Mesaje
    135

    poorcariieee voor sa insele tinerii pe fatza…dar tinerii sun mai inteligenti ca ei

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.