Salarii fabuloase și datorii pe măsură la Termo Craiova. CEO vrea insolvența

Salarii fabuloase și datorii pe măsură la Termo Craiova. CEO vrea insolvența

2.877
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a solicitat în instanţă insolvenţa SC Termo Craiova SRL, fosta Regie de Termoficare din Craiova, societatea care distribuie agentul termic în sistem centralizat. În prezent, Termo are datorii și penalități de peste 50 milioane de euro către CEO. Anunțul despre onsolvență a fost făcut în ședința CL Craiova de joi, 29 ianuarie 2015. Tot ieri s-a aflat și că există manageri ai societății care au avut un salariu lunar de 18.000 de lei.

Ionel Pana

”(…) La ora actuală, SC Termo Craiova SRL are o situaţie financiară catastrofală”, a concluzionat alesul local Ionel Pană (prima foto dreapta).

Consilierul PNL Dan Cherciu (a doua foto dreapta) a afirmat că SC Termo SRL Craiova încasează bani de la populaţie, însă se constată creşterea dramatică a datoriilor şi a pierderilor în condiţiile în care creanţele s-au redus. El a mai spus că are informaţii că societatea a achiziţionat în ultima perioadă bunuri şi servicii la preţuri cu mult peste preţul pieţei și a cerut formarea unei comisii din rândul consilierilor locali care să inventarieze achizițiile din ultimii ani ale Termo. În plus, acesta a cerut și informații privind indemnizațiile încasate de manageri. 

dan cherciuVreau să se precizeze salariul managerilor şi celorlalte cadre de conducere pe ultimii patru ani,pentru că am informaţii din interiorul companiei că un fost manager a avut un salariu lunar de 18.000 de lei.

Este o informaţie care trebuie verificată pentru a evita orice dubii, pentru că este o companie care lucrează pe bani publici şi trebuie cunoscută evoluţia salariilor tuturor celor care asigură conducerea în ultimii patru ani a acestei societăţi.

Am precizat că vreau şi lista de achiziţii, pentru că, tot conform unor informaţii pe care le am, s-au achiziţionat camere video la preţ care depăşeşte de câteva ori valorile pieţei, s-a asfaltat curtea interioară la un preţ la care se putea pune parchet, s-a achiziţionat masiv ţeavă pentru reparaţii şi doresc să ştiu preţul de achiziţie, preţul pieţei, şi evident firmele care au furnizat aceste articole”, a solicitat consilierul PNL în ședința CL Craiova.

Dasoveanu Dan

Consilierul independent Dan Dașoveanu (ultima foto dreapta) a confirmat suma.

A existat la un moment dat, dar nu era vorba de 180 de milioane de lei net, ci de brut. Deci era vorba de 140 de milioane (14.000 lei noi n.r.) în mână. Nu s-a întâmplat în actualul mandat, ci în perioada 2010-2011, când, vă aduc aminte, erați tot consilier local”, i-a replicat Dașoveanu lui Cherciu. Numele managerului remunerat cu fabuloasa sumă nu a fost, totuși, dezvăluit.

Dan Cherciu a solicitat şi o anchetă internă pe motiv că în contul sindicatului s-ar fi virat sume de bani pentru copiii membrilor de sindicat al căror număr ar fi mai mult decât dublu cât este în realitate.

 



6 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     12-04-2010
    Mesaje
    88

    Dolj, Olt, Gorj.. vai de noi…

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-08-2013
    Mesaje
    25

    pai ce faci tu ma nemernicule pentru 14000 de lei? ce ma lucrezi in mina la 1 Km sub pamant, intrati dreaq odata in faliment sa ma scap de voi nenorocitilor, desfiintati-va ca la targu jiu sa scapam de voi, ca noi si daca vrem nu ne lasati ca dezechilibram sistemul, fut….a in gura cu sistemul vostru si cu legile voastre de kkt.
    ba de la anu va tai tevile de la mine din apartament, daca vrei sa-i dai vecinului caldura sa platesti chirie la ele daca nu sa le scoti pe afara, nesimtitilor, auzi la el nu a fost 18000 a fost 14000, bai alti oameni nu ia banii astia intrun an

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     10-08-2007
    Mesaje
    239

    SALARII DA , BABANE , DAR EFICIENTA CANCI , CA IN ROMANIA

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    891

    asa se întâmplă cand ajung toți autiștii la butoane

    Lupii sunt mai slabi si mai mici decat elefantii sau leii,insa nu vei vedea niciodata un lup dansand la circ.
  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     03-12-2012
    Mesaje
    128

    cheliosu din a doua poza e prof. dan voiculescu?

  6. #6
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2443

    Era de asteptat

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.