Ford a primit 21 mil. euro ca să mute EcoBoost de la...

Ford a primit 21 mil. euro ca să mute EcoBoost de la Craiova în Țara Galilor

1.495
24
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Ford Europa a mutat aproape integral producţia de motoare de 1,5 litri EcoBoost de la uzina de la Craiova către cea din Bridgend, Ţara Galilor, după ce guvernul galez a aprobat un ajutor de aproximativ 21 milioane de euro pentru ca Ford să păstreze cele aproape 2.000 de locuri de muncă de la uzina britanică, notează Ziarul Financiar.

La Craiova se mai produc, în prezent, doar 700 de motoare pe zi, faţă de 1.000 anul trecut, în vreme ce motorul de 1,5 litri mai deţine un procent redus în totalul producţiei din Bănie. Uzina furnizează componente ale acestui motor către cea din Bridgend, astfel că România pierde numai din motoare exporturi anuale de aproape 150 milioane de euro, se arată într-un articol al ZF.

În România, Ford a cerut, pentru susţinerea producţiei, o autostradă de la Craiova la Piteşti pentru a avea posibilitatea de a livra către portul Constanţa maşini mai rapid şi mai ieftin, dar a primit până acum doar promisiuni şi planuri pe hârtie. Ford România a renunţat la 490 de an­gajaţi în ultima perioadă şi a redus programul de lucru şi salariile cu 8%.

Constructorul american a investit la Cra­iova peste 1 mld. euro în uzină, dar de la aproape 4.000 de angajaţi s-a ajuns la 2.700, iar de la producţia promisă iniţial de 300.000 de maşini anual, abia s-a ajuns la 70.000 în 2013.

Sursa informații: ZF



24 COMENTARII

  1. #21
    Member
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    128

    Din stirea asta reiese ca Ford a mutat o parte din productia de motoare in alta tara . Productia de masini continua .
    Ford nu pleaca din Romania .

  2. #22
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    246
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Timpul lui Boc…Așa , bagă PSD în față, că o să ne fie bine de tot.
    Timpul lui Boc a durat câțiva ani. Timpul ăstora din Craiova (cel puțin Craiova-Oltenia) durează din 1950.
    Chiar suntem orbi.

    Pai pe timpul lui Boc se trageau de investitii la bozgori la Cluj. Omu stia ca o sa revina la primarie acolo si si-a asigurat bunul trai. Pai cum i-o fi lui acum acolo cand are atatea firme care contribuie cu taxe si impozite ? Cat ii e lui de usor sa ia spagi acum ? Firmele locale s-au dezvoltat cu economia locala si acum nu mai au treaba nici cu locurile de munca. Sa privim un top: http://www.economica.net/harta-judetelor_80453.html
    Pai care e ultimu prim-ministru care a facut ceva pentru zona de sud ? Nu vede nimeni ce saracie e ?
    Nu-i nimic ca putem sa plecam toti sa lasam sa fie desert aici daca asa se vrea de la centru. Saracirea controlata de la centru.

  3. #23
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    1165
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Timpul lui Boc…Așa , bagă PSD în față, că o să ne fie bine de tot.
    Timpul lui Boc a durat câțiva ani. Timpul ăstora din Craiova (cel puțin Craiova-Oltenia) durează din 1950.
    Chiar suntem orbi.

    nu baga nimeni psd in fata, tu ai tras aceasta concluzie… e doar in intamplare (oare? ) ca in perioada cand era pdl la putere majoritatea investiilor s-au dus ori prin buzunare ori prin zone unde aveau interese cei ca boc.

  4. #24
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4115
    Citat Mesaj initiat de boqqdan
    cat timp nu vor face autostrada macar pana la pitesti, Craiova o sa se zbata sa se dezvolte si sa tina pasul cu restul tarii… infrastructura de transport este vitala pentru dezvoltarea unei zone. punct. nici nu mai are rost sa discutam alte probleme pana cand nu o rezolvam pe-asta.

    Foarte adevarat.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.