Trei echipaje de salvare îi caută pe cei doi alpiniști craioveni dispăruți în Munții Retezat (VIDEO)

2.242
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

19 salvamontiști și 8 jandarmi montani au plecat în această dimineață în căutarea celor doi craioveni dispăruți în Munții Retezat. Salvatorii s-au grupat în trei echipe și au plecat pe trasee diferite către vârful Bucura.

 

Prima echipă a plecat de la Cabana Buta spre Poiana Pelegii și apoi Refugiul Bucura, unde speră că s-au adăpostit cei doi alpiniști. Cea de-a doua a plecat de la Refugiul Gențiana, pe Valea Pietrele, iar a treia urcă de la Cabana Pietrele pe Valea Stânișoarei, spre vârful Bucura. Căutările sunt dificile deoarece viscolește cu putere, este ceață și cade lapoviță.

 

 

La Refugiul Gențiana, unde cei doi au campat în week-end cu un grup de prieteni, a rămas cantonată o echipă de salvatori pregătiți să intervină în caz de nevoie. Alpiniștii craioveni au plecat sâmbătă pe un traseu din apropierea vârfului Bucura, însă nu s-au mai întors. Când au văzut că nu se mai întorc, colegii lor au cerut ajutorul Salvamontului.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.