Nemţii de la Kirchhoff s-au instalat la Craiova în aşteptarea Fordului B-Max

Nemţii de la Kirchhoff s-au instalat la Craiova în aşteptarea Fordului B-Max

742
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Kirchhoff Automotive, unul dintre furnizorii-cheie ai Ford România, va demara producţia de şasiuri pentru constructorul auto la jumătatea lunii mai, după ce a finalizat săptămâna aceasta o investiţie de 12 mil. euro într-o fabrică de pe platforma industrială Ford din Craiova.

Noua unitate se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi şi va avea aproximativ 180 de angajaţi până la sfârşitul anului, în prezent compania având 70 de salariaţi. Vârsta medie a angajaţilor Kirchhoff din Craiova este de 30 ani.

Potrivit oficialilor companiei, unitatea de producţie din Craiova va furniza componente pentru viitorul Ford B-Max, iar componentele de fier masiv provin de la fabrica Kirchhoff din Ungaria, sunt finisate la Craiova şi ulterior asamblate în vehicule auto produse în fabrica Ford.

Fabrica de la Craiova, situată lângă unitatea de producţie Ford, a fost construită în 11 luni de o echipă de angajaţi Kirchhoff Automotive din Germania, Polonia, Ungaria şi Irlanda,reletează zf.

Kirchhoff este un furnizor-cheie pentru B-Max, în condiţiile în care acesta va livra şasiul automobilului, care nu dispune de un montant B între rândurile de uşi, această soluţie necesitând un şasiu special.

Anul acesta Ford şi-a propus să realizeze la Craiova 60.000 de maşini din noul B-Max, pentru ca anul viitor să se asambleze peste 100.000 de unităţi.

Pe platforma industrială a Ford din Craiova mai au unităţi de producţie alţi şapte furnizori, precum BBB, Kautex, Faurecia, SEWS Yazaki, Cooper Standard, Johnson Controls şi Magna.

Ford a început în vara anului trecut producţia de test a B-Max la Craiova, iar din iunie va începe producţia de volum. Uzina de motoare va demara producţia luna aceasta, iar ţinta companiei prevede realizarea a 30.000 de unităţi din noul EcoBoost de 1,0 litri pentru anul în curs şi 200.000 pentru anul viitor.

Pe piaţa locală noul B-Max a fost lansat luna trecută, când au fost comuni­cate şi preţurile oficiale care pornesc de la 13.400 de euro cu TVA, dealerii având posi­bilitatea de a înregistra pre-comenzi. Pri­mele maşini vor fi li­vrate în luna septembrie.

Sursa: ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.