O femeia a predat mita electorală la Poliţie

O femeia a predat mita electorală la Poliţie

375
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sinceritatea unei bătrâne a pus pe jar poliţia din Dolj. Femeia nu s-a putut împăca cu gândul că i s-au dat bani în schimbul unui vot, aşa că s-a dus la sediul poliţiei din comuna Predeşti pentru a restitui banii. Poliţiştii au stabilit că reprezentanţii unuia dintre candidaţii la primărie au trecut din poartă în poartă şi i-au învăţat pe toţi sătenii cum să voteze. Acum, oamenii legii fac cercetări pentru a-i identifica pe cei care au dat mită electorală, relatează România TV.

Femeia povesteşte că, într-o seară, câţiva oameni au trecut pe la poarta ei pentru a-i prezenta oferta electorală a unui candidat din comună. “A zis: votaţi pe Gheorghe Ganea că face mănăstire, face drumuri, că primarul a mâncat un miliard, un miliard vicele. Şi eu am zis ‘maică eu vă votez’. ‘Eşti precisă că ne votezi?’ Şi am zis da”, spune bătrâna.

După ce s-au asigurat că bătrâna va vota cu cine trebuie, unul dintre bărbaţi i-a dat bani. “Am intrat în curte şi mi-a dat 500 de mii. A mai fost şi la altă familie, da’ aia a avut bărbat. Bărbatul e om, e mai cu minte. Nu a luat banii”, povesteşte localnica din Predeşti.

După ce a aflat că vecinii ei au refuzat oferta, femeia a avut procese de conştiinţă. Mai mult, i-a fost şi teamă pentru ziua votării, aşa că a dat fuga la poliţie. “Doamnă, am auzit că echipa asta a lu’ Fane are un partener care se uită la voturi. Acu’ patru ani tot aşa s-a uitat şi se luase cu nişte oameni la bătaie. Eu sunt femeie bătrână, mă rupe cu bătaia cand ies de la voturi. Zău nu vă mint!”, spune bătrâna.

Poliţiştii încearcă acum să îi identifice pe cei care au dat mită. “Se efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 109 privind desfăşurarea campaniei electorale şi a scrutinului electoral”, a declarat comisarul şef Adrian Căpraru de la IPJ Dolj. Dacă vor fi găsiţi, vinovaţii riscă între 6 luni si 5 ani de închisoare. RTV.NET

Sursa: http://ponturidespre.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-03-2012
    Mesaje
    14

    daca as stii cum o cheama pe femeia asta, i-as trimite bani de paine in fiecare saptamana.. cat o trai.. pe cuvantul meu

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     27-01-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    49

    “Am intrat în curte şi mi-a dat 500 de mii. A mai fost şi la altă familie, da’ aia a avut bărbat. Bărbatul e om, e mai cu minte. Nu a luat banii”

    mai sunt si femei care gandesc si nu viseaza , care isi mai stiu si locul. tot respectul

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.