Cultură / Mihai Buracu comemorat la Drobeta Turnu Severin

Cultură / Mihai Buracu comemorat la Drobeta Turnu Severin

277
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Joi, 11 octombrie, Episcopia Severinului şi Strehaiei, prin intermediul Sectorului Cultural, a patronat un eveniment de marcă pentru viaţa culturală.

Astfel, la Hotel Severin din municipiu a avut loc o conferinţă şi o lansare de carte, organizate de Editura Filos și Centrul de Studii în Istorie Contemporană,  prin care se propune atenției publice cartea  “Eu sunt scribul…” a lui Mihai Buracun un volum de memorialistică despre fenomenul Piteşti.

Cartea cuprinde şi poeziile pe care le-a compus în timpul detenţiei ori articolele publicate după 1990.

Autorul acestui volum, Mihai Buracu (1930-2011), s-a născut la Turnu Severin şi a fost unul din cei 11 copii ai preotului militar Coriolan Iosif Buracu. A fost arestat ca elev la 7 iunie 1949 şi condamnat la 2 ani de închisoare pentru apartenenţa la grupul FDC Severin, dar a executat aproape 5 ani la Caransebeş, Lugoj, Timişoara, Târgşor, Poarta Albă, Peninsula, Piteşti, Ghencea, Bicaz, Borzeşti, Oneşti.

Tânărul Mihai a cunoscut ororile din cadrul fenomenului Piteşti, făcând parte din ultimul lot torturat în celebra cameră 4-spital. După eliberare a absolvit ca şef de promoţie Facultatea de Filologie din Iaşi, secţia română-istorie, şi a lucrat ca bibliotecar şi profesor de limba şi literatura română în Prăjeni, Coarnele Caprei, Cotnari, Strehaia şi, din 1967, la Liceul Economic din Turnu Severin.

La manifestarea culturală  au luat cuvântul personalităţi active ale elitei severinene.

Anca Tănase



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.