25 de orşoveni evacuaţi din calea flăcărilor

25 de orşoveni evacuaţi din calea flăcărilor

408
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Azi, la ora 09.52, un apel prin 112, primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, anunţa izbucnirea unui incendiu într-un apartament al unui bloc de locuinţe din municipiul Orşova, str. Porţile de Fier. Imediat, a fost alertată Garda de intervenţie Orşova, care s-a deplasat la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi 11 pompieri.

 

La sosirea pompierilor la faţa locului, s-a constatat că incendiul se manifesta într-un apartament situat la etajul al doilea al blocului de locuinţe, cu degajare mare de fum şi pe casa scării, iar o persoană se afla surprinsă în apartamentul incendiat. Pompierii au salvat persoana din interiorul apartamentului inundat cu fum, cu ajutorul scării culisabile şi au evacuat 25 de persoane (7 copii şi 18 adulţi) aflate la etajele superioare. Paramedicii SMURD au acordat primul – ajutor calificat şi au transportat la spitalul din municipiul Orşova, două persoane adulte, ce aveau intoxicaţii uşoare cu monoxid de carbon. În sprijin, s-au deplasat la locul evenimentului, un echipaj de pompieri cu o autospecială cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin, precum şi grupa operativă a inspectoratului, condusă de către inspectorul şef.

Incendiul, care a cuprins materiale textile, obiecte de mobilier şi o parte din tâmplărie, a fost localizat şi lichidat în mai puţin de o oră, de la anunţarea evenimentului prin sistemul unic de urgenţă 112.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs la conductori electrici improvizaţi.

După lichidarea incendiului, o persoană, care a suferit un atac de panică, a fost transportată la spital, de către un echipaj al SAJ, iar primarul municipiului Orşova  a luat măsura mutării persoanei, ce locuia în apartamentul incendiat, într-o locuinţă aflată la parterul imobilului, blocul fiind compus din locuinţe sociale şi aparţinând Primăriei municipiului Orşova.

 

sursa: jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.