Poliţia rutieră din Bulgaria propune măsuri care să pună capăt fenomenului înmatriculărilor

Poliţia rutieră din Bulgaria propune măsuri care să pună capăt fenomenului înmatriculărilor

1.071
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,40)

Poliţia bulgară rutieră propune măsuri care să pună capăt fenomenului autoturismelor înmatriculate în Bulgaria pe drumurile din România, informează vineri cotidianul sofiot Monitor. Potrivit unui proiect de lege, în cazul în care cumpărătorul unui autoturism nu schimbă actele maşinii, acesta va fi sancţionată cu 75 de euro, iar vehiculul va fi imobilizat.

În prezent, mulţi cumpărători nu se prezintă la Poliţia Rutieră şi continuă să conducă maşinile pe care le-au achiziţionat cu actele emise pe numele foştilor proprietari. Astfel că foştii proprietari au fost responsabili pentru plata taxelor pentru maşină şi, în cazul în care autoturismul a fost implicat într-o faptă penală, ei au fost chemaţi la poliţie. În acelaşi timp, o parte dintre cumpărători nu numai că nu schimbă actele maşinii, dar nici nu-şi fac asigurare de răspundere civilă.

Ziarul precizează că, dacă vor adoptate amendamentele la Codul Rutier, acestea vor afecta mii de români care conduc autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Sunt bulgari care au peste 400 de autoturisme pe numele lor, însă aceste maşini aparţin de fapt unor străini care nu au asigurări de răspundere civilă, scrie capital.ro.

Un alt articol din proiectul de lege amintit prevede că, în cazurile în care cumpărătorul unei maşini este cetăţean străin fără domiciliu în Bulgaria, numerele de înmatriculare bulgăreşti să fie predate la Poliţia Rutieră şi de acolo noul proprietar să primească nişte plăcuţe provizorii cu care să poate conduce timp de 60 zile înainte să primească numere din ţara sa.

Sursa: realitatea.net



4 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    490

    O masura bine venita doar pentru unii…..

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     19-12-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    826

    La REMAT cu bulgaroaicele…..ha ha ha se mai dezmorteste traficul in oras…

    ***Telefon 0769 827 697-cosmote-zilnic intre 08-22***
  3. #3
    Oldtimer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1386

    ^ asta sa o crezi tu. In primul rand cumpara benzina de la noi (deci jumatate din pretul benzinei sunt taxe si impozite la stat). Mentalitatea romanului.. sa moara capra bulgara a vecinului..

  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     29-12-2014
    Mesaje
    7

    Exact, romanii tot prosti, ca de obicei. In loc sa va puneti problema ca platim taxe si prin cur, va bucurati ca ii ard pe altii care incearca sa traiasca cum pot, nu e nici o bucurie sa iti inscrii masina in bg, doar o necesitate.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.