Şapte zile de şomaj tehnic pentru 2500 de angajaţi ai uzinei Ford...

Şapte zile de şomaj tehnic pentru 2500 de angajaţi ai uzinei Ford Craiova

1.307
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Ford România ajustează volumele de producţie ale uzinei de la Craiova şi are în plan oprirea producţiei pentru şapte zile în luna septembrie, în cadrul secţiei Operaţiuni Vehicule, ca reacţie la situaţia precară a pieţei europene, după cum au declarat pentru Ziarul Financiar oficialii companiei. Conform Contractului Colectiv de Muncă în zilele de şomaj tehnic angajaţii vor primi 80% din salariu. Direct afectaţi de această măsură sunt cei peste 2.500 de angajaţi din uzina auto, din totalul de 3.900 de angajaţi de pe platforma industrială. Şi salariaţii de la fabrica de Motoare vor resimţi efectele şomajului tehnic. Potrivit lui Ovidiu Cioroianu, lider sindical la Ford Craiova, angajaţii vor sta acasă între şapte şi zece zile pe lună, începând din septembrie şi până la sfârşitul anului, în vreme ce salariaţii de la uzina de motoare vor sta acasă, în medie, două zile pe lună.

În acest interval, Ford va reduce producţia lunară cu aproape 2.600 de maşini, în valoare de peste 38 mil. euro, luând în calcul un preţ mediu de 15.000 de euro. Având în vedere că în iulie Ford a produs în România peste 7.100 de maşini, măsura va însemna reducerea producţiei cu cel puţin o treime. Dacă măsura va continua până la sfârşitul anului, Ford nu va mai ajunge la 75.000 de unităţi cum era estimat iniţial, ci undeva peste 60.000 de unităţi. Astfel, dacă în România se vor produce în acest an peste 400.000 de maşni depinde în cea mai mare măsură de uzina Dacia.

Ford a depăşit în primele şapte luni ale acestui an pragul de 50.000 de maşini produse la Craiova, iar în iulie România a atins un nivel de maxim istoric al producşiei de maşini, de peste 45.000 de unităţi, din care 38.300 reprezintă Dacia iar restul Ford.

Anunţul vine la doar câteva zile de la anunţul că B-Max este cel mai bine vândut monovolum din segmentul său, cu peste 38.000 de maşini vândute în prima jumătate a anului la nivel European.

Şi Dacia a adoptat astfel de măsuri de a opri producţia timp de câteva zile, ultima oară în vara lui 2012. În total anul trecut Dacia a oprit producţia timp de 6 zile la Mioveni. Pe de altă parte, în timp ce gama Dacia produsă la Mioveni se apropia de sfârşitul ciclului de viaţă, atunci când cererea scade, la Ford ajustările se fac încă din primul an de viaţă al modelului, din cei opt ani de viaţă estimaţi pentru B-Max, notează ZF.



8 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1230

    Pierderile sunt foarte semnificative,milioanele de euro puteau intra in plasuta statului,dar acum papa.

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    684

    Greu in zilele astea sa se reia activitatea cat mai repede

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    527

    A fot un articol,aici,acum cca 1 luna,cand toata lumea luda fordul,eu am facut niste precizari si lumea a crezut ca sunt nebun,acum se adeveresc…..
    Largutza a promis locuri de munca,sa o vad ce o sa spuna acum,cand or sa fie mult mai multe persoana puse un shomaj….sa l vad la urechiatul de ponta,ce o sa zica.Nemernicii astia trebuiau sa faca o autostrada,cum au promis,au facut fix……
    Cica incep lucrarile in 2015…pai voi credeti ca va mai sta fordul pana atunci??nu o sa stea fratilor,pt ca eu stiu cat pierde fordul numai pe drum si timp pierdut…..

  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     07-01-2013
    Mesaje
    3

    Astia sunt din randul celor 20.000 de noi locuri de munca promise de Prioteasa si Olguta.

  5. #5
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1474

    au inceput problemele?

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     27-03-2009
    Mesaje
    135
    Citat Mesaj initiat de ARTHUNTER
    A fot un articol,aici,acum cca 1 luna,cand toata lumea luda fordul,eu am facut niste precizari si lumea a crezut ca sunt nebun,acum se adeveresc…..

    Asta e politica USL in toata tara, peste tot se aude ca economia merge, ca Romania progreseaza, ca se fac investitii, ca uite ce pagube a facut guvernul Boc si ce destepti suntem noi.Ni se spune peste tot la tv ca traim din ce in ce mai bine, dar in realitate traiul este in cel mai bun caz la fel daca nu mai rau.

    Mancati ce ati votat, USL = CACAT !

  7. #7
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     09-04-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    166

    Naivi,o tara de naivi…voi credeati ca o sa faca astia pureci prea multi pe aici?Scopul lor era sa cumpere o bucata din industria noastra de masini,nu sa investeasca…asa s-a vandut economia nationala de 23 de ani incoace…bucata cu bucata….Romania azi a ajuns din „Granarul Europei”,pe unul din ultimele locuri in privinta nivelului de trai…azi suntem tara consumatoare nu producatoare..
    Toti cei care ne conduc dce la revolutie incoace sunt niste tradatori de neam…ei doar se rotesc la putere acumuland averi colosale in timp ce romanul de rand se lupta sa traiasca…nu ati invatat nimic…

    Best to be king for a day than a schmuck for a lifetime!
  8. #8
    Senior Member
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    529

    ok….si noi,poporul ce masuri luam?de la cuza incoace,suntem un neam de curve….in ultimii ani ne am transformat intr un neam de manelisti si de tigani……..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.