FMD Craiova: Zilele Medicinei Dentare Craiovene

FMD Craiova: Zilele Medicinei Dentare Craiovene

562
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aşa cum ne-a obişnuit de şase ani, atunci când primăvara îşi dă mâna cu vara, în zilele de 5-7 iunie 2014, Facultatea de Medicină Dentară Craiova invită oaspeţi dragi din ţară şi străinătate şi celebrează Zilele Medicinei Dentare Craiovene. Implicaţi în această manifestare alături de Facultatea de Medicină Dentară Craiova sunt Facultatea de Medicină Craiova, Societatea pentru Cercetare în Medicina Dentară, Colegiul Medicilor Dentişti Dolj şi Colegiul Medicilor Dentişti Gorj. Şi-au anunţat deja participarea la această prestigioasă manifestare ştiinţifică reprezentanţi de marcă ai medicinei dentare româneşti şi din străinătate.

Manifestările ştiinţifice din acest an vor avea drept puncte de plecare două teme: “Prezent şi viitor în Medicina dentară” şi “Multidisciplinaritate în estetica dento-facială”.

Referitor la prima temă, prezentul în medicina dentară este dificil, fiind influenţat de criza economică mondială, de legislaţia neclară şi de evoluţia priorităţilor în societate. Ce ne rezervă viitorul nu putem spune cu siguranţă din cauza schimbărilor frecvente din viaţa noastră. Putem trasa unele directive care să ne ordoneze şi să ne îmbunătăţească activitatea.

Referitor la cea de-a doua temă vom discuta despre evoluţia conceptului de estetică dento-facială de-a lungul timpului, despre implicaţiile esteticii dento-faciale în viaţa socială a individului şi despre posibilităţile de tratament multidisciplinar prin care estetica facială poate fi îmbunătăţită. Multidisciplinaritatea în abordarea pacientului este un concept vechi dar care revine mereu în discuţie în ultimul timp. Aşteptăm implicarea colegilor de la specialităţile înrudite medicinei dentare pentru o abordare holistică a acestui concept.

Sperăm ca toţi invitaţii noştri să se bucure de tradiţionala ospitalitate oltenească, să ia cunoştinţă cu istoria şi cultura oraşului nostru şi să viziteze minunata zonă a Olteniei. Conferinţele ştiinţifice în acest an vor fi susţinute în locaţia Facultăţii de Medicină Dentară Craiova de pe strada Petru Rareş nr 2-4 şi în paralel, la Colegiul Medicilor Dentişti Gorj. Vă aşteptăm cu drag.

Preşedinte Congres, Prof. univ. dr. Veronica Mercuţ

Decan Facultatea de Medicină Dentară Craiova

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.