Craiova: Lista celor mai des întalnite infracțiuni economice în 2014

Craiova: Lista celor mai des întalnite infracțiuni economice în 2014

1.399
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Dintre faptele de natură economico – financiară, evaziunea fiscală a continuat sa reprezinte infracţiunea preponderentă, atât prin numărul însemnat de fapte de acest gen comise – 3.147 de fapte (cu 980 mai multe ca în anul 2013), cât si prin cuantumul prejudiciului adus bugetului de stat, se arată într-un bilanț al Inspectoratul de Politie al Judeţului (IPJ) Dolj. De asemenea, des întâlnite au fost şi cazurile din domeniul achiziţiilor intra-comunitare (cu aproape intreaga gamă de marfuri), comertul ilegal cu produse agricole, deşeuri feroase şi neferoase etc.

politie 9

În ceea ce privește activităţile întreprinse pe linia criminalităţii economico-financiare de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, s-au înregistrat creşteri pe cele trei paliere de acţiune, după cum urmează:

  • achiziţii publice39 infracţiuni (+30 %),
  • contrabandă cu produse din tutun31 infracţiuni (+41%),
  • domeniul drepturilor de proprietate intelectuală – 102 infracţiuni (+38%)

Au fost cercetate pentru comiterea infracţiunilor din aceste domenii 231 persoane, dintre acestea fiind reţinute 26 de persoane.

Contrabanda cu produse din tutun a reprezentat un domeniu care s-a aflat in permananţă în atenţia conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj dispunănd măsuri pentru combaterea acestui fenomen.

politie 11

In acest context, la nivelul IPJ Dolj s-a reușit înregistrarea a 21 de dosare penale privind contrabanda cu produse din tutun, au fost cercetate 43 persoane din care 15 au fost reţinute sau arestate preventiv.  Au fost confiscate 1.264.200 bucaţi de ţigarete, luându-se masura indisponibilizarii a 11 mijloace de transport folosite la comiterea faptelor.

Foto: IPJ Dolj

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.