Aproximativ 800 de medici și asistenți vor fi instruiți pentru tratarea cancerului...

Aproximativ 800 de medici și asistenți vor fi instruiți pentru tratarea cancerului colorectal

18,211
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Circa 800 de specialişti în furnizarea de servicii medicale, dintre care 290 de medici rezidenţi şi specialişti, 240 de medici de familie şi 270 asistenti medicali, angajaţi în clinicile universitare şi non-universitare, din 8 regiuni de dezvoltare din România, vor obţine noi competenţe în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal datorită unui proiect câștigat de Spitalul Nr. 1 din Craiova.

Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova au anunțat, astăzi, că s-a semnat contractul de finanţare europeană a proiectului „COLOREC: Dezvoltarea competenţelor personalului medical specializat şi al medicilor de familie în domeniul prevenţiei, diagnosticării şi tratamentului chirurgical al cancerului colorectal“.

Cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane de lei, proiectul urmează să beneficieze de o finanţare europeană nerambursabilă în proporţie de peste 90% prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4.8.

Necesitatea implementarii şi derulării acestui proiect are ca substrat incidenţa mare a neoplaziilor colorectale ce reprezintă a doua cauză de mortalitate prin cancer atât în Romania cât şi la nivel global. „Evoluţia complexă, dezvoltarea tehnicilor şi tehnologiilor precum şi tendinţa către individualizare şi particularizare a terapiilor în neoplaziile colorectale fac din acest domeniu un puzzle cu extrem de multe piese foarte bine definite, pe care numai un personal bine antrenat îl poate rezolva corespunzător. Constatăm că la momentul actual personalul implicat în acest gen de tratament este pe de o parte insuficient antrenat, pe de altă parte destul de redus numeric faţă de necesităţile impuse de încidenţa ridicată a acestor afecţiuni. De aceea, prin acest proiect ne-am propus în primul rând dezvoltarea resurselor umane implicate în tratarea acestei afecţiuni oncologice, considerând că prin implementarea sa vom contribui semnificativ la reducerea morbidităţii specifice şi a mortalităţii prin cancer colorectal“, a declarat conf. univ. dr. Stelian Mogoanţă, managerul de proiect.

În derularea acestui proiect Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are ca parteneri Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova. Se vor organiza atât cursuri teoretice cât şi de instruire paractică la nivel naţional în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.