DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

 

 

Comunicat de presă

Data: 12 August 2019

 

Finanțare nerambursabilă din partea UE pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (Corp C2) situată în Str. Tabaci, nr. 1, Municipiul Craiova, județul Dolj“

 

Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Dolj (Consiliul Județean Dolj), în calitate de Beneficiar, anunță demararea activităților proiectului „Creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (Corp C2) situată în Str. Tabaci, nr. 1, Municipiul Craiova, județul Dolj“, cod MySMIS 125292, după aprobarea finanțării în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Contractul de finanțare între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar și UAT Județul Dolj are numărul 4132 și a fost semnat în data de 17.04.2019.

Valoarea totală a proiectului este de 13.222.316,94 lei, din care, valoarea totală eligibilă 4.859.128,31 lei, valoarea nerambursabilă din partea UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) este de                   4.130.259,09 lei, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă. Perioada de implementare este de 65 luni, respectiv, între data de 22.05.2017 și data 30.09.2022.

Proiectul are ca obiectiv general creșterea eficienței energetice a imobilului în care funcționează Clinica de Oncologie și Clinica de Dermatologie (Corp C2) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Proiectul va avea drept finalitate încadrarea clădirii unde funcționează Clinica de Oncologie și Clinica de Dermatologie (Corp C2) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, într-o clasă de eficiență energetică superioară (clasa A, față de clasa E, în prezent), limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră prin reducerea nivelului emisiilor de carbon, cu impact în îmbunătățirea calității mediului înconjurător, creșterea eficienței energetice ca urmare a diminuării consumului de energie utilizând surse neregenerabile și regenerabile (panouri fotovolatice și panouri solare).

Date de contact:

Persoana de contact: Măjină Ileana, Manager Proiect

Tel: 0251.408.214

Fax: 0251.408.245

E-mail: ileana_majina@yahoo.com

Consiliul Județean Dolj



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.