DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primul dintre cele șase proiecte câștigate de Universitatea din Craiova, în valoare de  aproximativ 30 de milioane de euro, pe axa POR, a fost semnat joi, la sediul ADR SV Oltenia de către Rectorul Universității din Craiova, Cezar Ionuț Spînu și Directorul General ADR SV Oltenia Marilena Bogheanu. 

Proiectul „REABILITARE ȘI MODERNIZARE SPAȚII ÎNVĂȚĂMÂNT – CORPURI A(C8), B(C9), C(CI0) DIN COMPLEXUL FACULTĂȚILOR CU PROFIL ELECTRIC” propune refacerea structurii de rezistență și consolidarea acesteia în paralel cu remodelarea fațadelor clădirilor cu dezafectarea elementelor prefabricate din beton armat, cu rol decorativ și refacerea, acolo unde este cazul, a zidăriei pereților exteriori.

„Îmbunătățirea și eficientizarea circulațiilor verticale mecanizate se va face prin utilizarea puțurilor de lift existente, care permit instalarea a două ascensoare noi și adăugarea unui nou ascensor exterior, pe fațada de Vest. Sistemele celor trei vor fi sincronizate și se va elibera vizual culoarul care le conectează. Vor fi modernizate nu mai puţin de 30 de săli de învățământ, dintre are 15 laboratoare (5 laboratoare – corpul A și 10 laboratoare – corpul C), 4 săli de seminar (corpul A) şi 11 săli de curs (10 săli de curs – corpul A și una – aula – corpul B)”, anunță reprezentanți Universității din Craiova.

Pentru realizarea proiectului a fost solicitat un ajutor financiar nerambursabil de 29.980.580 de lei (valoare cu TVA).

Cu ocazia semnării proiectului a fost stabilită şi strategia pe noul exercițiu financiar european pentru finanțarea următoarelor proiecte strategice ale universității: Parc tehnologic universitar IT (S200), clădirea centrală (corpul A – Facultățile de Economie și Administrare Afacerilor și Horticultură), halele de pe strada Câmpia Izlaz și construcția unui bazin de înot în campusul Facultății de Educație Fizică și Sport. Pe lângă toate acestea, strategia include şi modernizarea căminelor 1, 11, 13, dedicate studenţilor veniţi la studii în Craiova.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.