„Un copil, o carte”, proiect pentru peste 500 de copii din trei...

„Un copil, o carte”, proiect pentru peste 500 de copii din trei comune din Dolj

2.593
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul „Un copil, o carte”, implementat cu succes de către autoarea Rodica Fota, în comuna Leu, din judeţul Dolj, în luna august, a primit finanțare în cadrul unui concurs de proiecte, organizat de către Consiliul Judeţean Dolj.

Datorită acestui sprijin bănesc, proiectul se implementează, în luna septembrie, în alte trei comune din Dolj, respectiv Ghidici, Piscu Vechi şi Seaca de Câmp. Astfel, nu mai puțin de 513 copii vor avea prilejul de a participa la o serie de activităţi, la sfârşit, aceştia primid cadou cartea „Beculeţ cel Inventiv & Thomas Edison”, autor Rodica Fota.

Ideea acestui program îi aparține chiar autoarei Rodica Fota. Copiii au posibilitatea ca, timp de câteva ore, să participe la  activităţi sportive, educative şi de lectură.

„Ce poate fi mai frumos decât să te joci alături de copii? Pentru că, de fapt, despre această particularitate este vorba în acest proiect: o joacă educativă. Dorinţa mea este să reuşesc să conving, pe o perioadă îndelungată, cât mai mulţi copii, să citească. Şi cum poţi face mai bine acest lucru, dacă nu prin intermediul unor activităţi interactive?! Proiectul le oferă copiilor posibilitatea ca, preţ de câteva ore, să se distreze copios, participând la activităţi sportive, educative şi de lectură. La sfârşitul evenimentului, copiii primesc cadou cartea a cărei autoare sunt. Şi, spre surprinderea mea, cu toţii sunt nerăbdători să devină proprietatea lor şi să îi desluşească toate tainele. Iar pentru un autor de cărţi pentru copii, este pur şi simplu magic să ştie că povestea va poposi în inimile atâtor copii. Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Dolj, fără sprijinul căruia, proiectul nu putea fi implementat pentru un număr atât de mare de copii. Această instituţie, mi-a demonstrat, cel puţin mie, încă o dată, că se implică activ în educaţia copiilor din mediul rural”, a menţionat Rodica Fota.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.