Craiovenii pot scăpa gratuit de deșeurile electrice și electronice

Craiovenii pot scăpa gratuit de deșeurile electrice și electronice

779
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Acțiunile periodice de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEE), organizate de municipalitate în parteneriat cu asociații de profil, facilitează accesul craiovenilor la colectarea selectivă a obiectelor care nu le mai fac folosință. Cetățenii au permanent la dispoziție serviciul TelVerde 0800.444.800, unde pot solicita preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie a DEEE. 

 

Peste 20 tone de deșeuri electrice și electronice au fost colectate anul trecut de pe raza municipiului Craiova cu ajutorul Asociației Română pentru Reciclare – RoRec. ”Un român consumă, în medie, 8 baterii pe an. Pe lângă acestea, cu toţii avem aparate electrice sau electrocasnice care se strică sau pe care nu le mai folosim. Tot ce se bagă în priză sau funcţionează pe baterii, inclusiv becuri sau neoane, şi nu mai funcţionează, reprezintă deşeuri electrice şi electronice (DEEE”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.

Ca să scape corect şi uşor de ele, craiovenii au la dispoziţie un serviciu naţional destinat tuturor românilor interesaţi să ofere un exemplu celor din jur, contribuind la protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deşeurilor electrice. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare pentru aparatura electrică şi electronică.

 

TelVerde 0800 444 800 – serviciul gratuit de colectare a deșeurilor electrice 

 

La TelVerde 0800 444 800 poţi afla informaţii despre unde și cum te poți debarasa de deșeurile electrice, unde există puncte de colectare în Craiova (http://www.rorec.ro/reteaua-nationala-de-colectare/), când și unde sunt zile de colectare în oraș, precum și alte informații despre colectarea DEEE. La TelVerde 0800 444 800 suni gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, zilnic între 9.00-17.00, soliciţi preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie a deşeurilor electrice, iar echipa locală RoRec vine şi ridică deşeurile, transportul fiind gratuit.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.