Dolj: O profesoară de română obligă elevii să care o mătură în...

Dolj: O profesoară de română obligă elevii să care o mătură în spate (Video/Foto)

35.205
41
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 3,40)

Un elev din Argetoaia a cărat, pe spate, vreme de aproape un an, mătura din clasă, ca urmare a unei pedepse venite din partea dirigintei, profesoară de Limba Română la Școala Profesională „Constantin Argetoianu“ din satul Salcia, comuna Argetoaia. De altfel, din spusele elevilor și ale părinților, cadrul didactiv îi jignește frecvent și îi tratează foarte prost. profesori argetoaia

 

Părinții au aflat de metodele dirigintei abia ieri, la începerea anului școlar, și au venit să-i ceară socoteală. „Un an a purtat mătura după el. Doamna profesoară Raluca Miereanu l-a ameninţat că o să îi scadă media la purtare. Băiatul meu, de frică, a mers cu mătura pe spate de la şcoală până acasă şi înapoi. Când nu l-am mai lăsat, au apărut şi probleme. La sfârşitul anului, am aflat că are media 7 la purtare, însă eu, ca părinte, nu am fost niciodată informată că băiatul meu ar avea un comportament neadecvat la şcoală. Nu este normal aşa ceva, iar eu am decis să nu mai las copilul să meargă la cursuri până nu vor fi luate măsuri împotriva dascălului“, a spus Marinela Troacă, mama unui elev de clasa a-VII-a. parinti nemultumiti

 

Profesoara Raluca Mireanu a recunoscut că l-a pus pe băiat să care timp de un an o mătură de la școală acasă și invers. Ea spune că a decis asta fiindcă din școală s-ar fura măturile și că nu i se pare nimic ieșit din comun.

 

Alți copii au povestit că profesoara se folosește de aspectul lor fizic pentru a-i jigni. ”Mi-a spus că sunt cât un butoi şi nu mă gândesc decât la mâncare“, a spus un elev. „Am auzit că îmi jignea tot timpul băiatul, dar el de frică nu mi-a spus nimic. Nu e normal aşa ceva. Eu nu vreau să îl mai las la cursuri. E păcat că e în clasa a-VII-a şi are are mult de învăţat şi o să îi fie greu să recupereze materia, dar asta este situaţia“, a declarat Ion Popescu, tatăl unui elev. scoala salcia argetoaia

 

Părinţii au depus plângere penală împotriva profesoarei de Limba Română şi cer conducerii şcolii sa demareze o anchetă. „În situaţia în care o să se confirme că un cadru didactic a avut o atitudine necorespunzătoare sau a săvârşit o abatare disciplinară la nivelul unităţii de învăţământ o să se constituie o comisie de disciplina care va cercetata fapta şi va propune sancţiunile conform regelementărilor legale. Consilul de administraţie trebuie să ia o decizie cu privire la sancţionarea cadrului didactic care a săvârşit abaterea“, a precizat Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general ISJ Dolj.



41 COMENTARII

  1. #41
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1700

    @Koss
    Se pare că amândoi aparținem trecutului.
    Dar vom fi futuriști dacă la fel ca Drago Bucur și Dana Nălbaru, atunci când vom avea copii și aceștia vor fi de vârsta școlii vom alege să îi instruim acasă, dacă nu găsim un colectiv de elevi bun la niciuna din școlile din apropiere.

    Nu cunosc bine legea dar cred că și la homeschooling există examene anuale pentru promovarea dintr-o clasă în alta. Există și bibliotecă județeană și diverse cursuri pentru care se pot obține certificări, atestate și diplome.

    --Optim

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.