Magazinul Mercur din Craiova se transformă în mall

Magazinul Mercur din Craiova se transformă în mall

15.069
53
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,50)

Magazinul se află în plin proces de renovare. În aprilie 2016, când se preconizează redeschiderea centrului comercial, va avea o nouă față: va avea un cinema multiplex cu șase săli de proiecție, o zonă de restaurante, o sală de fitness, un casino și un sport bar.

 

,,Suntem în plin proces de modernizare, având ca termen de finalizare a lucrărilor luna aprilie 2016 și credem că ne vom ridica la nivelul așteptărilor craiovenilor. Va fi un mix comercial, cu zone de cumpărături și divertisment. La etajul III va fi o zonă de food-court și un loc de joacă pentru copii, în timp ce la etajul IV va fi un cinema multiplex. Acesta din urmă va avea o suprafață de 1.800 de metri pătrați, cu șase săli de cinema digitale, cu 580 de locuri. Va fi și un cazinou și un bar, iar la etajul V va exista o sală de fitness și aerobic. Costul lucrărilor va depăși 10 milioane de euro, sursele de finanțare fiind constituite dintr-un mix între credite bancare, obligațiuni emise și majorare de capital. Din 2016, craiovenii vor avea cel mai asteptat centru de fashion si entertainment din Oltenia, un proiect modern si avangardist, ce va aduce la redeschidere o noua imagine pentru centrul orașului”, a declarat Dumitru Răduț, director general MERCUR Center.

10582679_10205226194519312_957277106_n 1964279_10205226194839320_17046443_n

 

Proiectantul recunoaște că a avut de furcă pentru modernizarea centrului comercial, iar soluțiile de arhitectură și design utilizate sunt o premieră pentru piața de profil din Craiova. ,,Pentru exterior s-a preferat o structură ușoară, modernă, potrivită pentru un complex comercial de acest tip, cu suprafețe vitrate generoase, care dau spectaculozitate întregului proiect. La finalul lucrărilor de modernizare, imaginea centrului comercial va fi la standarde international” a declarat Mihai Trif, Proiectant General GETRIX SA.

 

IMG_7146Aproape 200 de persoane lucrează în acest moment la refacerea centrului comercial, numărul lor însă ar putea crește în perioada următoare pentru a termina la timp proiectul. ,, Lucrările vizează demolări la interior, în timp ce la exterior, pe partea din spate au început deja lucrările de reabilitare și modernizare. În paralel au început lucrările și la fațada principală, astfel că termenul de finalizare a proiectului va fi respectat” a spus Rareș Iancău, Project Manager Vitalis Consulting.

 

La finalul lunii aprilie, centrul comercial care se va numi MERCUR Center își va deschide ușile pentru clienți. La parter, etajul 1 și 2 vor fi găzduite branduri de fashion și accesorii, bijuterii, încălțăminte, articole sportive și servicii, în timp ce etajul trei va fi destinat zonei de food-court, care va reuni restaurante, cafenele, cofetarii, dar și spatii de joacă pentru copii.

MERCUR 6 MERCUR 5 MERCUR 4 MERCUR 3 MERCUR 2 MERCUR 1

 

 

 



53 COMENTARII

  1. #41

    Dar ce vroiati, ma rog, sa facem cu vechiul Mercur? O fabrica de conserve? Sau tăbăcărie? Oricum era un magazin universal de moda veche. In care trebuia sa plătești 50 de bani sa mergi la toaleta (asa intelegea dl Vigaru comerțul modern). Ați fi vrut sa rămână asa? Voi cei care cârcotiti?… In plus, banii nu sunt bani publici. Lăsați pe cei care vor sa investească sa isi asume riscuri. In plus, chiar si intr-un mall lucrează oameni. Si acolo vor fi niște locuri de munca.
    Hai sa avem rabdare si sa vedem daca va da faliment după un an…sau va fi mereu plin. Cine se prinde la un pariu?!

  2. #42
    De-al casei
    Data de inscriere
     27-03-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    416

    Sa faca multe mall-uri ca asa e peste tot pe unde sunt locuri de munca

  3. #43

    problema este ca nu acele locuri de munca vor duce la dezvoltarea craiovei si a olteniei, in general, care are nevoie de altfel de loocuri de munca, nu vanzatoare si femei de serviciu…la asta ma refer.

  4. #44

    Bravo asta gandeam si eu numai chinezarii nu ai ce cumpara ceva de calitate nici daca ai bani

  5. #45

    Mai bine s ar investi intr o fabrica sa produca ceva sa se ofere locuri de munca nu tot tineretul sa plece la munca in strainatate.rusine intr unul dintre cele mai mari orase ale romaniei spuneti ,va rog ,ce industrie si economie mai este in craiova si cate fabrici erau or vremea raposatului rusine rusine rusine cu mallurile voastre

  6. #46
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    538

    Minunat! Dar parcare, unde? Pentru ca, din pacate, pe craiovean (spre deosebire de locuitorii oraselor civilizate) l-a fatat ma-sa in masina!
    Deci ma astept la multe vaiete in legatura cu locurile de parcare. Imi plac astia care semnaleaza probleme, dar nu vin si cu solutii. Eu propun sa darame biserica aia, si eventual fanatana cantatoare, ca sa faca loc de parcare la valororsii cu bolizi cu numere de BG. Plus o parcare subterana (ca tot incepem sa ne obisnuim), care sa se construiasca vreo 10 ani asa, cu fonduri europene pe care sa le pierdem ulterior, pe baza de coruptie…
    P.S. In orasele civilizate, mall-urile sunt undeva pe la marginea oraselor, niciodata in centru, tocmai din cauza pe care am expus-o. Asa a fost gandit conceptul de „mall”, inca de la inceput, din anii ’50, numai ca, desi au trecut vreo 60 de ani, craiovenii tot nu s-au prins de ce….

  7. #47
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3415

    Arată bine.

  8. #48

    lasa mai ca mai aveti un MALL fara tavane false de se vad macaralele pe sus si gurile de aerisire, spoit cu un pic de gri si pe afra si pe dinauntru, fara o gresie pe jos si va inghesuiti ca ciupercile acolo de nu mai stiu atsia unde sa va faca locuri de parcare

  9. #49

    Tutele deja au inceput sa faca coada

  10. #50
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1917

    ala de la electroputere nu e mall,este o hala unde ploua,unde e frig,e un centru comercial,cu lucruri proaste si scumpe

  11. #51

    ALEX,asta e problema, ca au invatat toti carte si nu mai are cine sa munceasca…

  12. #52
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-05-2015
    Mesaje
    321

    Cazinouri. In rest le avem pe toate…..

  13. #53
    Junior
    Data de inscriere
     22-01-2014
    Mesaje
    73

    cand se deschide bah ratatilor?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.