Minor – „performer” la spart de maşini

Minor – „performer” la spart de maşini

335
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ieri seară, în jurul orei 18.17, am fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către E.MIRELA, 36 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au spart geamul portierei stânga spate de la autoturismul care se afla parcat pe strada Ana Ipătescu şi i-au sustras geanta în care se afla un telefon mobil, suma de 30 lei şi un portofel cu acte de identitate, documente şi carduri bancare. La faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, o elevă din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina aflată în stagiul de practică şi un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, care l-au identificat în apropierea locului unde a fost săvârşită fapta pe minorul C.M., de 12 ani, din Craiova, având asupra sa geanta sustrasă. Prejudiciul cauzat în valoare de 900 lei a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.
Extinzându-se cercetările, poliţiştii au mai stabilit că acelaşi minor este autorul a altor nouă infracţiuni de furt din automobile comise în ultimele două luni, comise pe raza Secţiei 1 Poliţie, infracţiuni documentate de poliţiştii acestei secţii.
Din analiza modului de operare a făptuitorului minor, s-a constatat faptul că acesta îşi stabilea ca ţintă doar autovehiculele în care erau lăsate la vedere bunuri sau valori tentante pentru infractori.

Facem apel pe această cale către toţi cetăţenii să nu lase în interiorul autovehiculelor, la vedere, bani, bunuri, alte valori sau genţi, poşete, serviete, care ar putea părea tentante pentru infractori, chiar dacă perioada în care lipsesc de lângă autovehicul este foarte scurtă, întrucât spărgătorii de maşini nu au nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a sparge un geam al autoturismului şi a sustrage bunurile din interior.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.