Primarul Corabiei taie din banii spitalului pentru distracţie

Primarul Corabiei taie din banii spitalului pentru distracţie

1.778
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Din banii alocaţi de Consiliul Judeţean Spitalului Orăşenesc Corabia, pentru asigurarea cheltuielilor cu încălzirea, primarul Barbu a oprit jumătate, pentru a achita contravaloarea focurilor de artificii.
În urmă cu aproximativ trei săptămâni, consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 227.000, din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia CJ Olt, prevăzut în bugetul propriu al instituţiei pe anul în curs. Suma reprezenta ajutorul financiar ce urma a fi virat de Primăria Corabia în contul spitalului din localitate, pentru a asigura cheltuielile de încălzire până în primăvara anului viitor. În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Corabia, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, proiectul iniţiat de primarul Barbu, conform căruia la spital să ajungă doar 150.000 lei, a fost aprobat, cu ajutorul consilierilor PDL şi PNL.

Primarul lasă pacienţii să îngheţe în spital

Din suma primită de la Consiliul Judeţean, de 227.000 lei, pentru Spitalul Orăşenesc Corabia, primarul Barbu a iniţiat un proiect prin care la unitatea spitalicească să ajungă doar 150.000 lei, restul să fie alocat pentru… distracţie.

„În proiect, diferenţa de 77.000 lei era prevăzută pentru a se cheltui astfel: 46.000 lei alocaţi capitolului Cultură, recreere şi religie, mai exact plata cheltuielilor restante de la Festivalul Corabia de aur, Festivalul Floare de tei şi pentru sărbătorile de iarnă. Cheltuielile restante la capitolul Cultură vin de la factura pentru focurile de artificii pe care primarul le-a comandat la Corabia de aur. I-am reproşat primarului că acum achită distracţia, deşi la momentul respectiv i-am spus că oamenii sunt săraci, au nevoie de altceva nu de focuri de artificii. Iar suma de 31.000 lei, din banii daţi pentru spital, a fost alocată pentru plata energiei la iluminatul public. Noi, grupul PSD, am cerut ca întreaga sumă să fie alocată capitolului Sănătate, deoarece banii sunt extrem de necesari pentru a asigura combustibilul folosit pentru centralele termice, pentru că în saloane este foarte frig, iar activitatea în spital se desfăşoară în condiţii improprii. În opinia noastră, spitalul este o prioritate, şi dacă nu sunt suficienţi bani pentru încălzire, acesta riscă să se închidă. Preşedintele de şedinţă, Rodian Grecu, nu a vrut să supună la vot proiectul cu amendamentele noastre, astfel că acesta a devenit hotărâre aşa cum a fost iniţiat de primar, cu voturile celor şapte consilieri democrat liberali şi cinci liberali, noi părăsind sala de şedinţe”, ne-a declarat consilierul local PSD Cristian Butnariu.

Farmacista Gabriella Nicola, consilier PSD, a intervenit spunându-i primarului că întreaga sumă trebuie să meargă la spital, explicând necesitatea acesteia.

„La intervenţia colegei mele, primarul a avut o reacţie care ne-a bulversat pe toţi – a spus că medicii sunt singurii vinovaţi pentru situaţia dezastruoasă de la spital”, a mai spus consilierul.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.