10 ani de ajutor pentru IMM-uri

10 ani de ajutor pentru IMM-uri

519
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Peste 20.000 de IMM-uri au beneficiat în ultimul deceniu de garantarea creditelor de către Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Scepticismul de care s-au lovit la începutul activității s-a transformat treptat în apreciere și susținere.

Gheorghe Lăpădat, Directorul General al FNGCIMM – filiala Craiova, a dorit să mulțumească echipei sale pentru profesionalismul și transparența de care a dat dovadă în cei cinci ani de activitate pe plan local. Buna colaborare cu IMM-urile doljene,  a ajutat filiala din Craiova să fie recunoscută de către directorul general, Aurel Șaramet,  drept cea mai bună filială din țară. Programele guvernamentale inițiate de către FNGCIMM au ajutat românii să supraviețuiască în ultimii ani, greu încercați de criză. Firmele doljene mici și mijlocii, care nu pot apela la creditele bancare, au apelat la Fondul Local de Garantare a Creditelor – Craiova și au reușit chiar și ani de criză să prospere, dezvoltându-și activitatea.

Sintagma „ grad de risc ridicat” s-a dovedit reală pe parcursul anilor pentru FNGCIMM însă, datorită analizelor amanunțite realizate pentru fiecare IMM, a reușit să găseasca soluții pentru fiecare client: “La noi nu există nu se poate. Noi cautam soluții, facem tot posibilul și vă ajutăm”, a declarat Aurel Șaramat. Programele Prima Casă și Kogălniceanu sunt doar două din proiectele ce au ajutat doljenii să avanseze în ultimii ani.” În momentul actual, 30000 de firme din cele 500.000 la nivel național sunt garantate de noi, în condițiile în care doar 15% sunt creditate de bănci”, a mai declarat Șaramat.  Există mari șanse ca programul Prima Casă continue până la finalul anului următor, având în vedere că zilnic sunt depuse peste 80 de dosare. În 2011, 47 de comune au beneficiat de garanții totale de peste 57 milioane de euro.

Ada Lateș

ada.lates@jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.