Inspectorii veterinari au dat amenzi de peste un miliard lei vechi

Inspectorii veterinari au dat amenzi de peste un miliard lei vechi

376
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Miercuri, în cadrul şedinţei de colegiu prefectural, desfăşurată la sediul Prefecturii Olt, în prezenţa directorilor de servicii publice deconcentrate, s-a dat citire unui raport comun al Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt şi al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Olt, cu privire la asigurarea unui climat propice desfăşurării unor activităţi economice de calitate, în conformitate cu prevederile legale.

DSVSA Olt, în cursul anului 2011, prin serviciile de specialitate, a verificat 653 de obiective, şi a întreprins peste 1.500 de controale.

 

„Ca urmare a nerespectării legislaţiei sanitar veterinare de către operatorii economici de industrie alimentară au fost aplicate şapte sancţiuni în valoare de 12.000 lei. Prin personalul de specialitate, pentru nerespectarea normelor legale cu privire la comercializarea produselor de origine animală şi nonanimală, în cursul anului 2011 s-au aplicat 47 sancţiuni contravenţionale în valoare de 87.620 lei şi 83 de avertismente”, a spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.

Dumitru Onică a dat citire raportului de activitate al CJPC Olt, din care reiese că valoarea amenzilor acordate în acest an depăşeşte 12 miliarde lei vechi.

 

„În cursul anului 2011, comisarii CJPC Olt au întreprins 2.185 controale. În 1.987 dintre cazuri a fost constatată nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, cuantumul amenzilor aplicate ajungând la 1.218.000 lei. S-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 90.050 lei, iar valoarea produselor oprite definitiv de la comercializare se ridică la 535 lei”, a spus Onică, directorul CJPC Olt.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.