,,Stare de apărare” împotriva Dunării, la Corabia şi Gârcov

,,Stare de apărare” împotriva Dunării, la Corabia şi Gârcov

330
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Oraşul Corabia şi comuna olteană Gârcov se menţin în ,,stare de apărare”, conform cotei de la Port Corabia, care a înregistrat 537 (CA-500), potrivit reprezentanţilor ISU Olt.

„Din informaţiile primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi centralizate de Centrul Operaţional al ISU Olt, debitul Dunării la intrarea în ţară-secţiunea Baziaş-este în creştere, 11.000 metri cubi pe secundă, situându-se peste media multianuală a lunii martie, 6.700 metri cubi pe secundă”, a declarat plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

El a adăugat că, în oraşul Corabia, sunt inundate aproximativ 18 hectare de păşune, din zona inundabilă a Dunării, iar, în comuna Gârcov, sunt inundate 215 hectare de păşune, situate în lunca inundabilă.


„Situaţia este actualizată permanent de ISU Olt, SGA Olt şi CLSU Olt, fiind monitorizate nivelurile şi debitele pe fluviul Dunărea şi supravegheate permanent lucrările hidrotehnice cu rol de apărare. La toate primăriile din zonele posibil a fi afectate se asigură serviciul de permanenţă, până în acest moment nefiind înregistrate victime sau alte pagube materiale şi nici persoane sau bunuri care să necesite evacuare”,
a mai spus plutonierul Băsăşteanu.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.