Doljul și Bihorul, campioane la farmacii

Doljul și Bihorul, campioane la farmacii

4.195
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
În Dolj, o farmacie revine la mai puțin de 2000 de locuitori, in vreme ce in Vrancea este una la circa 6000 de locuitori

O farmacie din Dolj deservește mai puțin de 2.000 de locuitori, la fel și una din Bihor, arată o analiză a ZF realizată pe baza datelor de la Statistică. Bucureştiul este oraşul care se bucură de cel mai mare număr de farmacii, 970 de unităţi, adică 12% din total, însă Capitala se clasează pe locul patru după numărul de locuitori ce revin la o farmacie, o farmacie deservind în medie 2.100 de locuitori.

Bihor şi Dolj sunt judeţele unde o farmacie deserveşte sub 2.000 de locuitori, în timp ce în Vrancea sau Hunedoara este doar o unitate la 6.000 de locuitori, arată ZF.

Este nevoie de o reglementare mai bună în ceea ce priveşte înfiinţarea farmaciilor pentru a evita distribuţia inegală în ţară. S-a pierdut din latura de utilitate socială. Acum cele mai multe farmacii sunt deschise în zone cu vad comercial, în oraşele mari, se înfiinţează mai mult după criteriul comercial“, spune Răzvan Prisada, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.