Lubenița de Dăbuleni, la prețuri de nimic. Samsarii au lansat zvonul că...

Lubenița de Dăbuleni, la prețuri de nimic. Samsarii au lansat zvonul că pepenii sunt injectați

17.805
18
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mii de tone de lubeniță pleacă zilnic din Dăbuleni. Comercianții se vaietă că vremea capricioasă le-a afectat producția și în plus prețurile la care sunt nevoiți să vândă sunt foarte mici. Samsarii au aruncat pe piață zvonul că pepenii verzi din Dăbuleni ar fi injectați ca să se coacă mai repede. „Cum să facem una ca asta? Nu suntem nebuni să ne batem joc de munca noastră. Ne cunoaște toată țara. Din păcate din cazua zvonului ăstuia mulți se feresc acum să cumpere de la noi, așa că am ajuns să vindem cu 60 de bani kg, iar ei la tarabe vând cu 1,5 lei“, a spus Dorel Măricuțoiu.

 

13607933_1094499273956735_1028436257_n - CopyAgricultorii din Dăbuleni se plâng și că samsarii au ocupat toate piețele și astfel sunt obligați să vândă de pe drum lubenițele la prețuri derizorii. „Noi țăranii suntem vai de noi. Nimănui nu-i pasă. Toți politicienii ne-au mințit că ne fac piață de gross, că o să ne ajute. De unde, promisiuni de campanie. La toamnă o să vină iar cu placa și tot nimic nu o să facă. Pe partea cealaltă samsarii au ocupat toate piețele iar noi, producătorii nu avem unde să vindem, iar acum au mai și lansat zvonul ăsta că am injectat pepenii.  Așa că toți se folosesc de noi, iar noi suntem vai de lume. Dacă acum vindem cu 60 de bani, într-o săptămână ajungem să dăm cu 30 de bani“, a spus Oprea Bîrzănenau.

 

Aproximativ 300 de tone de lubenițe pleacă în fiecare zi de la Dăbuleni în toată țara. Peste 1000 de hectare de teren sunt cultivate în fiecare an cu pepenii verzi ajungi celebri în toată țara.



18 COMENTARII

  1. #1

    La Dabuleni tot timpul au fost probleme de genul asta si nimic nu s-a rezolvat.Ce sa va fac daca alegeti la Dabuleni numai primari ca Nicolae Dragoi timp de 12 ani.Acum cu noul primar Aurel Bajenaru poate aveti sanse mai mari sa va rezolvati problemele.

  2. #2

    Nu vor face nimic …niciodată. …munca nu le va fi plătită.

  3. #3

    Sa se asocieze domnii, sa impuna standarde de calitate, sa produca ceva ce poate deveni un brand „pepene de dabuleni”. Pana una alta cum iti asterni asa dormi.

  4. #4

    La Dabuleni pret de nimic pe piata din Craiova doi lei kg dc nu vin sa o vanda producatorii ?

  5. #5

    Si eu care credeam că la Dăbuleni vând tot samsarii

  6. #6
  7. #7

    Păi da, ca să cumpere ei ieftin să vândă cu mai mult. Așa și cu varza o ia la 20 bani Kg și o dă samsarul la 70bani kg…

  8. #8

    Cumpartai de la tarani nu de la samsari

  9. #9
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3735

    TOT TARANI SUNT DE VINA DACA NU AR VINDE LA SAMSARI.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  10. #10
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5813

    Piata Mare din Craiova este plina ochi de samsari…

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  11. #11
  12. #12

    Comoditatea costa! Nu mai vreti sa stati pe piata sa va vindeti marfa cum era inainte ! Pacat ca voi munciti si altii castiga!

  13. #13
    0-day Member
    Data de inscriere
     03-07-2016
    Mesaje
    8

    Nu-i mai plangeti pastia, ca e bine asa, nu de prosti prefera sa vanda de acasa la jumate de pret, decat sa stea cu lunile prin piete, taxe de piata, marfa stricata si aruncata, mai bine vinzi de acasa la jumate de pret si nu mai ai batai de cap. Si da este adevarat, si taranii s-au jmecherit, nu mai sunt prosti, eu stiu asta de ani de zile, ca injecteaza cu solutie astazi sunt verzi, si maine rosie, asa fac si cu rosiile, stiu asta de la un fost coleg de scoala din Isalnita, asa fac pentru vanzare sa iasa pe piata mai repede cand este pretul mai mare nu cand ar trebui sa iasa la toata lumea, asta ca sa prinda si ei un pret mai mare pana ar fi iesit la termen. Pentru ei au separat si gurile lor mai rabda pana ies alea adevarate. Lubenita stiu ca se pune odata cu porumbulaprilie/mai, si trebuie sa stea la bostan 90 de zile. Ia faceti un calcul ca acum trebuia sa iasa, la ei e deja iesita de 2-3 saptamani. Cum va explicat ca ei au lubenita si in septembie ? pentru ca august era luna lor, iasa si in septembrie ca inca mai este, aia e adevarata perioada, nu iunie, iulie.

  14. #14

    Ce face Ministrul Agriculturii?? Dacă aven. Sau este doar decor.

  15. #15

    Aveți mare dreptate,cand este momentul sa aleagă ,romanii in multe situații fac criza de cerebel …Craiova,Baia Mare,Râmnicu-Vâlcea ,etc,etc….

  16. #16

    Unde nu este foc nu iese fum, lubenitele timpuri au fost „ajutate”sa se coaca mai repede cu anumite soluti.Cele din 20 iulie vor fi probabil cum trebuie.

  17. #17
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4448

    Injectati cu votca )

  18. #18
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4901

    sa scada pretul sa mancam toti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.