Snookerul craiovean, la ceas aniversar

Snookerul craiovean, la ceas aniversar

1.313
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Iubitorii snookerului din Bănie și-au dat din nou întâlnire, duminica trecută, la clubul Free-Ball, cu ocazia unui Pot Black destinat celor care nu au reușit să câștige niciun trofeu pe parcursul acestui an competițional. Au fost prezenți 24 de jucători, 16 dintre aceștia disputând un tur preliminar, restul de opt fiind calificați direct în urma unei trageri la sorți. 

snooker

După câteva ore bune în care mânuitorii tacului din Craiova s-au întrecut în cadrul Pot-Black-ului inedit, Alin Dăbuleanu s-a încoronat câştigător, după o finală dominată, contra lui Lucian Vană. Alin a plecat acasă, pe lângă trofeu, și cu suma de 50 de lei, iar toți ceilalți participanți s-au ales cu un discount de 30 la sută pentru următoarea vizită la Free-Ball.

Alin a fost ultimul înscris pe lista participanților. Cu o oră înainte de startul turneului m-a sunat să-mi spună că nu mai dorește să participe, că îi e teamă că va pierde din primul meci. I-am zis să vină, să joace, să se distreze, pentru că l-am văzut jucând și cred că are șanse”, postește Mihai Adrian Fundeanu, cel care a înființat clubul de snooker din Craiova, în urmă cu ceva mai mult de un an de zile.

A fost ultimul turneu din cadrul anului competițional 2014, pe 20 decembrie, de la ora 15:00, componenții clubului de snooker craiovean fiind invitați la o festivitate de închidere, în cadrul căreia se va oferi trofeul câștigătorului „Turneului celor șase bile”, apoi se va discuta și despre Liga de Sud, un proiect îndrăzneț ce va porni la drum anul viitor. Totul se va termina cu o ședință foto.

Liga de Sud, un nou proiect marca Free-Ball 

snooker 4

Pe 4 ianuarie, la Free-Ball Craiova va debuta prima ediție a turneului „Liga de Sud”, un campionat cu trei divizii, la care vor lua parte 40 de iubitori ai snookerului. Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, punctele fiind constituite din numărul de frame-uri pe care fiecare jucător și le va adjudeca în fiecare meci.

Adrian Fundeanu, mulțumit de anul 2014

Fondatorul clubului de snooker, craioveanul Adrian Fundeanu s-a declarat în mare parte mulțumit de activitatea pe care clubul a avut-o de-a lungul anului actual, singurul of fiind acela că nu a reușit să încheie campionatul local, competiția terminându-se după doar câteva etape.

Eu sunt mulțumit ca și organizator. Singura nemulțumire o reprezintă faptul că nu am reușit să terminăm campionatul local. Se juca în sistem piramidă. Și din acest motiv am decis ca Liga de Sud să se desfăşoare în sistem campionat. Per ansamblu, aș da un 9+ pentru activitatea clubului din acest an. Pentru anul viitor pregătim și o noua ediție a Cupei „Paul Hunter”. Garantez că va avea loc ediția de primăvară, nu și cea de iarnă, care nici în acest an nu s-a mai desfășurat”, a mai spune Fundeanu.

Clubul craiovean de snooker are cei mai mulți participanți înscriși în competiții, dintre toate cluburile din țară – 42.

Florin Tomescu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.