Cristina Calangiu, plasată în arest la domiciliu

Cristina Calangiu, plasată în arest la domiciliu

815
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Fostului viceprimar al Craiovei, acuzat de procurorii DNA de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, i-a fost înlocuită, ieri, măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Calangiu a fost reținută pe 15 aprilie a.c. fiind suspectată, alături de alţi doi funcţionari publici din Primăria Craiova, că a pretins și primit bani pentru a înlesni angajările în spitalele din oraș. Pe 11 mai a.c., Cristina Calangiu a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv.

 

Cristina Calangiu a părăsit Penitenciarul Craiova ieri după-amiază, după ce judecătorii Curţii de Apel Craiova au menținut hotărârea Tribunalului Dolj prin care s-a înlocuit măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Pe perioada arestului la domiciliu, Calangiu nu are voie să părăsească locuinţa, trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori e chemată. De altfel, nu are voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar, după cum a stabilit Tribunalul Dolj.

 

Judecătorii au luat aceeaşi hotărâre şi în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi doi funcţionari arestaţi în acelaşi dosar cu Cristina Calangiu, respectiv Rodica Ţenea şi Radu Smarandache, puşi şi ei în libertate, ieri după-amiază, pentru a ajunge în arest la domiciliu.

 

Reamintim că ărocurorii DNA au acuzat-o pe Cristina Calangiu că, în intervalul 2007-2014, timp în carfe inculpata a ocupat funcţiile de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă nr. 1 Craiova (în perioada 2006-2009), respectiv, viceprimar al municipiului Craiova (în perioada 2012-2015), printr-un intermediar, a pretins şi primit sume de bani, cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenţi medicali, respectiv infirmieri, la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Craiova.



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     17-02-2008
    Locatie
     La mama Dracu:|
    Mesaje
    130

    Si uite asa a scapat si ea, ca multi altii, de ani grei de puscarie.Deja treaba cu „arestul la domiciliu” sau „arestul preventiv” au devenit principalele mijloace de a-i scapa pe inculpati de anii grei de parnaie la care ar trebui supusi…

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    679

    nu stii ce vorbesti. anii aia de bulau se iau DUPA judecata.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.