România: Circa 1.000 de maşini Kia, rechemate în service pentru o problemă...

România: Circa 1.000 de maşini Kia, rechemate în service pentru o problemă la pedala de frână

600
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Kia Romauto, distribuitor oficial al mărcii Kia în România, a lansat o campanie de rechemare în service pentru înlocuirea preventivă a contactorului electric al pedalei de frână la mai multe modele, în total urmând să fie verificate aproximativ 1.000 de autovehicule înmatriculate local, notează Mediafax.

Campania vizează modelele Sportage (2007 – 2010), Sorento (2007 – 2011), Soul (2010 – 2011) şi Carnival (2006 – 2007).

„La autoturismele afectate pot apărea următoarele disfuncţionalităţi ca urmare a operării cu intermitenţe a contactorului pedalei de frână: nu se aprind sau rămân aprinse stopurile de frână. În funcţie de dotările autovehiculelor mai pot apărea următoarele simptome: martor ESC aprins, funcţionarea sistemului Cruise Control defectuoasă, nefuncţionarea butonului START, imposibilitatea de a mişca schimbătorul de viteze din P la cutiile de viteze automate. La nivel european nu s-au semnalat accidente datorate defectării contactorului pedalei de frână”, se arată într-un comunicat al Kia Romauto.

Sursa: Mediafax

Costurile vor fi acoperite de Kia Motors Corporation. Operaţia de înlocuire a contactorului va dura maxim 45 de minute.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.