Noi măsuri vor fi introduse în codul rutier. Cine nu are 10...

Noi măsuri vor fi introduse în codul rutier. Cine nu are 10 clase nu va putea obține permis auto

328
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Guvernul României a introdus anumite măsuri în proiectul Strategiei naţionale pentru siguranţă rutieră 2011-2020, care îi dă dreptul să facă anumite modificări în codul rutier.Astfel detectarea radarelor ar putea fi interzisă, iar șoferii vor putea conduce și fără permis, dar în anumite condiții

Executivul va interzice folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, pentru a elimina „agresivitatea rutieră”, iar șoferii fără permis vor putea conduce pe anumite drumuri, la ore speciale, pe anumite drumuri şi cu însoţitor. În schimb, permisul de conducere va deveni obligatoriu pentru mopede, iar valabilitatea sa va expira mai repede, în cazul conducătorilor mai în vârstă.

De asemenea învățământul minim obligatoriu, de 10 clase, va fi necesar pentru cei care vor să obțină un permis auto.

Legea introduce și măsura plății pe loc a amenzii, pe baza unei chitanțe, eliberată de agentul de poliţie şi cu eliminarea prescrierii proceselor verbale. „Tichetul de contravenţie” va fi anexat permisului de conducere pentru a demonstra plata amenzilor. Lipsa acestui tichet va atrage după sine suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule până la plata sumei respective.

Aceste măsuri vor fi supuse unor dezbateri publice și în funcție de rezultat, vor fi aplicate sau nu.





Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.