(INTERVIU) Raliul Bucovățului: Locul l, déjà vu pentru Mădălin Panduru

(INTERVIU) Raliul Bucovățului: Locul l, déjà vu pentru Mădălin Panduru

1.390
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(11 voturi, media: 4,91)

Nu mulți au auzit de Mădălin (Marius) Panduru. La prima vedere poate părea un om obișnuit, dar în spatele lui se ascunde un caracter puternic, pasionat de viteză și mulți cai putere. Într-un cuvânt: adrenalină. Mădălin are 35 de ani și la volanul unui Volkswagen Golf II s-a bucurat de primul loc în cadrul Raliului Bucovățului ”Spring Hill Drive”, la clasa 1800 cmc, care a avut loc pe 27 aprilie anul acesta. Pasiunea pentru automobile, pe care și-a descoperit-o înca de mic, se reflectă atât în viața cotidiană, cât și în afacerea pe care și-a dezvoltat-o, Mădălin având un atelier de reparații, unde tot mașina este piesa de rezistență.  masina panduru 2

Nu a pornit de unul singur în această lume a iubitorilor de senzații tari, ci i-a avut alături pe toți cei dragi, iar, mai târziu, pe cea mai importantă persoană din viața lui: soția. Locul I nu îi este străin, dar pentru Mădălin important este să participi, nu neapărat să câștigi, așa cum zice clar și răspicat de fiecare dată când are ocazia. Astfel, toți iubitorii sau pasionații de viteză sunt invitați de acesta să participe, nu neapărat pentru faimă, ci pentru dobândirea unei experiențe și bucuria de a trăi un moment unic. Pornind de la ideea că ,,viața nu se măsoară în momente în care respiri, ci în momente în care îți taie respirația’’, Mădălin consideră că susținerea și cultivarea unei astfel de pasiuni merită orice efort.

Reporter: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru raliuri?

Mădălin Panduru: Din punctul meu de vedere, e greșit spus raliuri, mai mult pentru VTM, viteză în coastă. Alt gen de curse nu m-au interest niciodată. Pasiunea o am de mic, dar am pus-o în practică abia din anul 2007.

R: Ce costuri finaciare implică această pasiune?

Mădălin Panduru: Aceasta e o întrebare foarte grea. Îți trebuie mulți, foarte mulți bani. Până acum eu am băgat în jur de 5.000-6.000 de euro, dar nu este nici pe departe pregătită (n.r. mașina de curse). Și, totuși, am noroc că nu sunt nevoit să dau bani și pe mâna de lucru. Chiar dacă am făcut aceste efort financiar nu-mi pare rău. Mă gandesc la vorba aceea ,,câștigi continuu, pierzi continuu’’. Câștigi senzații tari, pierzi bani, dar dacă tragi linia la sfârșit îți dai seama că a meritat.

R: E prima dată când participi la raliuri? panduru

Mădălin Panduru: Nu, nu este prima dată. Am început să particip începănd cu anul 2007. Atunci am concurat cu un Suzuki Swift GTI la clasa 1300 și am obținut tot primul loc. Apoi, cu același Suzuki Swift, am obținut și un loc III. De fapt, am obținut locul al II-lea, dar nu știu ce probleme, ce greșeli au existat și am primit locul al III-lea. Acel Suzuki Swift aleargă și astăzi, doar că s-au schimbat două lucruri: este o mașină mult mai evoluată, mai îmbunătățită și are un alt șofer, mașina nefiind a mea, fiind împrumutată de la vestitul Pilu (n.r. Marius Ionică).

R: Ce îmbunătățiri i-ai adus automobilului pentru a putea participa la raliuri?

Mădălin Panduru: I-am făcut foarte multe modificări. Acum am un Volkswagen Golf II din care am scos tot ce am considerat că era o greutate în plus începând cu scaunul din dreaptă și continuând cu bancheta din spate și tot ce nu era indispensabil. Așa mi-am făcut mașina mai ușoară. Am modificat suspensia total, am trecut-o pe suspensie sport, am schimbat volanul, internele motorului, roțile, cutia de viteze, admisia la motor, traseul de evacuare, schimbătorul de viteze, deci aproape tot. Pot să spun că numai caroseria a rămas aceeași. 

R: Ce crezi ca te-a ajutat cel mai mult în câștigarea cursei: talentul sau puterea automobilului? Masin Panduru

Mădălin Panduru: Amândouă, cred că nu se poate câștiga dacă nu ai una sau alta. Esențial, cred totuși că a fost talentul, care este unul nativ.

R: Ai de gând să mai participi și la anul ?

Mădălin Panduru: Am de gând să particip în fiecare an, nu am o limită de vârstă. Ultima mea cursă o să fie atunci când o să mor.

R: De ce atuuri are nevoie cineva pentru a participa la raliuri?

Mădălin Panduru: Pe lângă pasiune, e nevoie de ambiție și multă perseverență pentru că primești foarte multe lovituri: nu ai sponsori, nu ai bani, nu ai susținere. Cu cât investești mai mult, cu atât ai mai multe șanse să câștigi. Totul trebuie făcut din plăcere, nu neapărat pentru a învinge. Dacă vrei să intri în aceasta lume nu trebuie să o faci pentru bani. Banii îi dai tu, iar la sfârsit, dacă te afli printre cei învingători, primești un premiu mai mult simbolic.

Interviu de Nicoleta Vărzaru și Adina Bechet

 



5 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1309

    Felicitari!

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1172

    Bravo lui/////////

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-09-2012
    Mesaje
    12

    Felicitari castigatorului! Insa pentru reporter am o remarca: pe masina scrie PANDURU MARIUS, nu Madalin cum scrieti voi in articol!

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     19-08-2013
    Mesaje
    122

    … mie mi-a placut ursuletu rosu de la scoala de drifturi… nu stiu daca a iesit castigator sau nu dar a facut spectacol.

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     16-03-2007
    Mesaje
    200

    cel care a condus masina, cel care apare in fotografii si cel care este proprietarul masinii este scris in titlul topicului: Madalin Panduru! Il cunosc personal.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.