(Video) Craiova și transhumanța tramvaielor

(Video) Craiova și transhumanța tramvaielor

4.031
62
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(7 voturi, media: 3,00)

Circulația tramvaielor a fost reluată, la Craiova, din această dimineață, după trei ani de pauză în care autoritățile au reabilitat șinele și calea de rulare. Printre călători, într-o cursă specială, s-a aflat și primarul Craiovei, alături de reprezentanții mass media, cărora conducerea SC RAT a dorit să le facă o demonstrație: cum rulează tramvaiele vechi și, mai ales, cum merg cele recondiționate în regie proprie, cu 10.000 de euro bucata. Pentru asta, jurnaliștii au fost plimbați până la Ford cu unul nemodernizat și preluați apoi de unul refăcut. 

 

Colantate la exterior și recondiționate la interior, 12 tramvaie au ieșit de dimineață la treabă. Deși ați putea tinde să credeți că cetățenii au fost cei mai dornici ca tramvaiele să circule iar, vatmanii au fost printre cei mai fericiți, fiindcă în toată perioada fie le-au tăiat bilete călătorilor din autobuze, fie au fost trecuți la munca de controlor, care, din nefericire, le-a adus experiențe deloc plăcute: au fost scuipați, înjurați, amenințați și umiliți de unii călători. tramvai olguta 3

 

Dacă oamenii de rând erau nerăbdători să aibe iarăși la dispoziție tramvaiul, grija autorităților a fost să spulbere mituri, pentru că repausul lung de trei ani a stârnit imaginația și curiozitatea craiovenilor care s-au întrebat ce e cu tramvaiul devenit Fata Morgana.

 

Astăzi am mai spulberat un mit și anume că nu putem să dăm drumul la tramvai pentru că șinele sunt prea depărtate sau prea apropiate. De fapt, linia de tramvai s-a terminat de anul trecut, a trebuit să așteptăm să se finalizeze și Calea București, pentru că, pe aceeași licitație, era și firul de contact de la tramvai și asfaltarea de la Calea București, și din cauza aceasta s-a întârziat”, a explicat edilul Craiovei, Olguța Vasilescu, după o tură cu un tramvai vechi, nereabilitat, și returul cu unul modernizat. ”Eu zic că diferența nu e doar ușor sesizabilă, e chiar foarte mare (între cele vechi și cele modernizate n.r.). Noi am reabilitat aceste tramvaie cu 10.000 de euro, în condițiile în care Timișoara a făcut-o cu 400.000 de euro. Am preferat decât să facem investiții foarte mari în reabilitări, mai bine să luăm tramvaie noi, dar nici nu puteam să lăsăm cetățenii Craiovei să circule în condițiile pe care le-ați văzut și dvs. atunci când am circulat cu un tramvai nereabilitat”, a adăugat primarul.

 

Tramvaie 100% noi, la anul

 

Potrivit Olguței Vasilescu, tramvaiele recondiționate vor mai fi utilizate circa un an, până când vor fi achiziționate unele noi, cu fonduri europene. ”Aceste tramvaie vor avea durata de viață de un an, până când se vor termina licitațiile pentru tramvaiele noi pe care dorim să le achiziționăm pe fonduri europene. Este vorba de zece tramvaie noi și 50 de autobuze (…). De asemenea, pe fonduri UE mai sunt prinse încă un tronson de linie de tramvai, care nu s-a reabilitat, și depoul de la RAT”, a declarat primarul Craiovei. Dar, până atunci, nu se știe cât mai e, pentru că, deocamdată, nici măcar nu au apărut ghidurile de finanțare.tramvai olguta 1

 

Directorul RAT Craiova, Sorin Manda, a precizat că intervențiile făcute de angajații RAT au fost la partea de interior, la scaune, la podea, iluminat, cât și la bandajele și cuplajele de la roți. ”Din păcate, investiția pe care ne-am permis-o noi la momentul respectiv nu a făcut să coborâm și podeaua (pentru accesul persoanelor cu dizabilități n.r.), dar așteptăm noile ghiduri pentru a accesa fonduri europene, pentru că noile tramvaie suntem obligați să le luăm cu podea joasă. Tramvaiele nu sunt dotate cu aer condiționat deocamdată, avem în licitație pentru 15 dintre ele sistemele AC. (…) Spre sfârșitul verii o să avem și AC”, a declarat Sorin Manda.

 

În prezent, 12 tramvaie sunt reabilitate, cel de-al 13-lea este gata în proporție de 80%, iar conducerea RAT spune că, până când vor fi achiziționate cele noi, 15 tramvaie vor fi recondiționate. 



62 COMENTARII

  1. #21

    cand e vorba sa ne laudam nici dracu nu ne intrece !

  2. #22

    Cati bani sau mai cheltuit si pe cazanele astia revopsite ?

  3. #23
  4. #24
  5. #25
  6. #26

    Priviti Craioveni ce tramvaie au Clujenii si pe noi de trei ani ne amagesc acesti Spagari cu niste cazane revopsite:

  7. #27
  8. #28
  9. #29

    Soferi…. Atentie tramvaie!

  10. #30

    Citesc numai comentarii negative pe aici . Dar la votare , parcă văd ca va ieși câștigătoare detașată . Atunci , care-i adevărul ?

  11. #31
  12. #32
  13. #33
  14. #34

    Compostorul de.bilete e bestial…e total schimbat )

  15. #35
  16. #36
    Junior
    Data de inscriere
     09-04-2016
    Mesaje
    68

    Astept ziua de maine, sa vedem cate accidente au fost azi cu tramvaiele largutei

  17. #37

    Bine ca le-au dat drumul. Chiar și așa vechi cum sunt ar trebui folosite de cat mai mulți altfel o sa ajungem ca asiaticii sa nu mai vedem soarele de smog.
    Dacă tot mai multa lume ar folosi mijloacele de transport în comun, plătind călătoria evident, poate s-ar cumpăra și mai multe tramvaie/autobuze noi și nu ar mai fi nebunia ăsta în trafic.

  18. #38
    De-al casei
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    272

    Vai vai Olguta n tramvai, oare era treaza ?

    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari. De asemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel. Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;
  19. #39

    Eu m-am decis ,plang pana la alegerile locale si apoi nu o votez pe Olguta Spaguta,sa dea Dumnezeu sa scape orasul Craiova de asemenea incapabila…

  20. #40

    Nu o sa scape, din pacate, tot ea va fi votata pentru ca a luat ochii multor craioveni cu materialele ei execrabile de mana a XV-a bagate in „reabilitari si constructii noi”…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.