12.400 ţigarete acunse în rezervorul a două autoturisme confiscate de poliţiştii de...

12.400 ţigarete acunse în rezervorul a două autoturisme confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

804
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier  II  au confiscat aseară 12400 ţigarete de provenienţă sârbească. Ţigările ascunse în rezervorul şi roata de rezervă a două autoturisme aparţineau unor cetăţeni de pe raza judeţului Mehedinţi şi erau  destinate vânzării în mod ilegal pe piaţa neagră.

 

În ziua de 14.11.2012 , ora 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I  s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România cu un autoturism  înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul român M. Cristian  în vârstă de 25 din municipiul Turnu Severin.

Având date şi  informaţii despre  implicarea  cetăţenului severinean  în contrabanda cu ţigări, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

La controlul amănunţit efectuat de către poliţiştii de frontieră  şi lucrătorii vamali asupra  autoturismului aparţinând cetăţeanului severinean s-au găsit ascunse şi nedeclarate într-un locaş special amenajat  în rezervorul  de combustibil cantitatea de  7800 ţigarete marca Fast provenienţă sârbească.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate  din Serbia  şi ascunse în rezervorul de combustibil cu scopul de a fi transportate şi comercializate ilegal în România. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată  iar lucrătorii vamali  l-au sancţonat pe M. Cristian  cu amendă în valoare de 10000 lei.  Datorită faptului că  severineanul a mai fost sancţionat contravenţional de către Biroul Vamal Porţile de Fier II pentru aceiaşi faptă  în cauză s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de contrabandă.

Câteva ore mai târziu  lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II   au descoperit ascunse  şi nedeclarate în roata de rezervă a  autoturismul  aparţinând cetăţeanului român S. Vergică cantitatea de 4300 de ţigarete Fast şi Viceroy pe care acesta încerca să le introducă ilegal în România.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată  iar lucrătorii vamali  l-au sancţonat pe S. Vergică  cu amendă în valoare de 5000 lei, iar autoturismul a fost confiscat până la plata amenzii.

 

sursa: jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.