VIDEO. Cum explică conducerea Spitalului Județean Craiova dezastrul în care se găsește...

VIDEO. Cum explică conducerea Spitalului Județean Craiova dezastrul în care se găsește unitatea

6.448
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Eugen Georgescu,  s-a închis în cabinetul său, solicitând și ajutorul celor de la Pază, când angajații care au protestat, joi dimineață, i-au cerut să discute despre neacordarea voucherelor de vacanță, despre lipsa căldurii în unitatea spitalicească, despre faptul că pacienților nu li se asigură medicamentele necesare și nici un meniu corespunzător sau despre deficitul grav de personal.

Directorul este conștient despre problemele pe care unitatea sanitară le are, nu neagă nimic din ceea ce acuză angajații, dar nici soluții nu prea se întrevăd cum chiar acesta a lăsat să se înțeleagă.

Spitalul Județean de Urgență Craiova, o unitate pe care administrația județeană și-o dorea a deveni una cu „adresabilitate europeană”, nu are căldură în acest moment.

Instalațiile se schimbă, spun reprezentanții unității, știu și ei că pacienții tremură în saloane și că în sălile de operație se încearcă asigurarea unui climat decent, cu aparate de aer condiționat, dar „aceasta este situația pentru moment”. O situație care se va rezolva, dacă nu vor mai apărea și alte probleme, în  maxim 14 zile, potrivit managerului.

Cât privește nemulțumirile angajaților, mesajul este foarte clar: abia sunt bani pentru asigurarea salariilor, fapt pentru care voucherele de vacanță nu mai intră în discuție.

„Voucherele de vacanță, conform legislației în vigoare, se pot acorda, în limita resurselor bugetare, angajaților. Angajatorul, împreună cu reprezentanții salariaților stabilesc momentul în care se acordă aceste vouchere de vacanță. Spitalul a avut prevăzut în bugetul de venituri și cheltuieli demararea procedurilor pentru achiziționarea acestor vouchere de vacanță însă au fost cheltuieli suplimentare neprevăzute care ne-au pus în imposibilitatea de a acorda aceste vouchere de vacanță. Este vorba de câteva cheltuieli legate de deficiențele constatate la aparatura de înaltă performanță și mă refer, în special, la computerul tomograf și aparatura pentru examinarea RMN. Banii au fost redistribuiți pentru repararea acestora și pentru efectuarea investigațiilor într-o altă unitate. Așa cum bine știți, spitalul a încercat și a reușit să rezolve aceste probleme extrem de importante și, din acest motiv, banii au fost redistribuiți către rezolvarea acestor probleme extrem de importante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova, Cristiana Geormăneanu.

O foarte mare problemă este, la ora actuală, lipsa căldurii. Cei din conducere o recunosc dar totodată par a fi consolați cu ideea că nu este primul an când unitatea are caloriferele reci în această perioadă.

„În ceea ce privește căldura, de la începutul acestui an s-au demarat procedurile pentru achiziționarea schimbătoarelor de căldură. Acestea trebuiau reparate cu peste 10 ani în urmă. S-a procedat la rezolvarea acestei probleme. S-a rezolvat această procedură astfel încât, în maxim 14 zile spitalul va avea căldură”, a mai spus Geormăneanu.

Pacienții care cumpără medicamente trebuie să se adreseze conducerii și să spună că trec prin astfel de situații.

„Pacienții trebuie să se adreseze conducerii spitalului și să ridice această problemă. Ea este cunoscută în parte. Atunci când este nevoie ca un pacient să-și cumpere medicamente prescrise de către un medic curant, acest lucru trebuie să se întâmple în urma prescrierii unei rețete parafate, iar pacientul să se prezinte cu ea la conducerea spitalului în vederea decontării sumelor cheltuite”, a completat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Potrivit președintelui Federației Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman, s-a ajuns în această situație critică din cauza faptului că banii nu sunt gestionați corespunzător și că nu s-au stabilit prioritățile.

„Nu avem prioritățile în ordinea care ar trebui pentru îngrijirea pacientului pentru că pacientul este primul care are de suferit din această cauză. Și ca să fiu concret, aprovizionarea cu medicamente este deficitară, aprovizionarea cu materiale sanitare este deficitară, în spital nu este căldură, lucru foarte grav pentru că avem nou-născuți, avem copii până în 12 ani și nu mai vorbesc de adulți care tremură și în sălile de operații și fac frisoane pe masa de operații”, a declarat Ion Cotojman, președintele Federației Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman.

Pe lângă lipsa medicamentelor, mai spun îngrijitoarele, pacienților li se asigură și hrană necorespunzătoare. „Nici câinii nu o pot mânca”, spunea una dintre angajate, invitându-i pe cei din conducerea spitalului să mănânce din ceea ce li se oferă bolnavilor la masă.

Directorul spitalului a acceptat, în final, să stea de vorbă cu o parte dintre protestatari, cerându-le reprezentanților mass-mediei să părăsească sala. Rămâne de văzut dacă explicațiile acestuia îi vor mulțumi pe angajați și dacă doar ziua de joi a început cu un protest.



5 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-08-2013
    Mesaje
    46

    Voucherele de vacanță…pai da, cand vi le-a dat ciuma rosie i-ati injurat….acum luati de la Orban si Muianis…..multa sanatate.

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-10-2019
    Mesaje
    0

    Să pună mâna să le dea dreptul care li se cuvine angajaților că își riscă serviciu și libertatea pt noi pacienții.

  3. #3
    Trancer
    Data de inscriere
     11-08-2008
    Locatie
     Крайова
    Mesaje
    501

    Cum isi risca serviciul si libertatea?

    iohanist
  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    187

    Georgescu Eugen un chirurg cu rezidențiat pe șpagă și un director politic pus de „taso”Georgescu Ion…

  5. #5
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7631

    Geormăneanu aia este prostia/rautatea intruchipata.. Astia de la spitalul 1 din conducere zici ca sunt veniti din cartea junglei..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.