DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doi tineri cu vârste de aproximativ 25 de ani sunt cercetați de către procurorii DIICOT Craiova, după ce au fost prinși de jandarmi cu 250 de grame de cannabis asupra lor.

Reprezentanții IJJ Dolj au precizat că cei doi tineri se aflau într-o mașină, într-o zonă retrasă pe o stradă din cartierul 1 Mai din Craiova.

„În seara zilei de luni, un echipaj mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj aflat în misiune, a depistat, pe o stradă din cartierul 1 Mai, din municipiul Craiova, două persoane care aveau asupra lor substanţe interzise. În jurul orei 19.30, jandarmii au observat un autoturism staţionat într-o zonă retrasă, în care se aflau doi tineri, în vârstă de aproximativ 25 ani, care, la vederea patrulei, au devenit agitaţi, iar dinspre autoturism se simţea un miros persistent şi înţepător ce părea a proveni de la substanţe vegetale uscate cu efecte halucinogene” se arată în comunicatul de presă al IJJ Dolj.

În momentul efectuării controlului, unul dintre tineri a vrut să fugă, aruncând un alt pachet cu același conținut.

„Având în vedere cele sesizate, jandarmii s-au apropiat de autoturism şi au procedat la identificarea persoanelor, la controlul autovehiculului şi al bagajelor aflate în interior, ocazie cu care au găsit un rucsac în care se aflau două pungi de plastic transparent ce conţineau fragmente vegetale uscate, cu miros puternic înţepător, sub formă de muguri şi o foaie de staniol rulată care conţinea acelaşi tip de fragmente vegetale. În momentul controlului rucsacului, unul din tineri a încercat să fugă aruncând pe jos un pachet de staniol care conţinea acelaşi tip de fragmente vegetale uscate, dar a fost prins şi condus la faţa locului pentru continuarea verificărilor”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în urma percheziţiei autoturismului a mai fost descoperit, în interior, un recipient din plastic în care se afla o substanţă sub formă de pulbere alb-gălbuie, o folie de staniol rulată în care se afla un mugure uscat de plantă şi o cutie de mici dimensiuni de culoare galbenă ce prezenta urme de substanţă vegetală uscată.

Jandarmii au anunțat procurorii DIICOT Craiova, cercetările în cazul celor doi craioveni continuând.

“Având în vedere cantitatea substanţe descoperite (250 grame) şi suspiciunea că acestea făceau parte din categoria drogurilor de risc, s-a luat imediat legătura cu procurori din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi lucrători BCCO Craiova, aceştia din urmă deplasându-se în scurt timp la faţa locului. Actele de sesizare întocmite de jandarmi, fragmentele vegetale şi persoanele depistate în cauză au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanții IJJ Dolj.

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.